Zeď nářků

1234567...
1

ceny

Pachatel Jirka 2.10.2008 v 13:20
(ondra) Díky za tip, určitě zvážíme. Po KN nejste sami, kdo má podobný problém :-), ale zase je záminka se někde sejít.
2

příští ročník -- ceny

Ondra (Černý prase/Oranžový racek) 2.10.2008 v 09:12
Pokud se už dořešil letošek, měl bych drobný návrh do příštího ročníku, týkající se cen v cíli. Stolní hra je sympatický dárek, ale má zásadní nevýhodu ve své nedělitelnosti. Což je problém zejména v situacích, kdy je tým složený z lidí, kteří se mimo šifrovačky ani nevídají (např. jsou z různých měst). Co kdyby cenou pro vítěze / druhé a třetí místi byly třeba dárkové koše nebo balíčky? Ty by se dělily podstatně snáze, navíc by to bylo v souladu s krédem hry o nakrmení...
3

Re:Osud

Pachatel Jirka 1.10.2008 v 15:53
No vždyť já uvádím jen příklad jak se můžou i u velmi pečlivě připravené hry nápovědy vymknout (tedy na O5 se letos vymkly pořádně, my měli mít ještě půlhodinu kompenzace :-)). A nenapadlo mě orgům radit jak to měli udělat, myslím, že to sami řešili víc než dost. Holt když se objeví problém během hry, tak okamžité rozhodnutí jednoho orga má velké následky. Žádná pravidla to dopředu neošetří. Testovat, testovat, testovat, jak říkal ten plešatej.
4

Osud

Dalibor 1.10.2008 v 10:41
Ti soupeři jsme byli my a s odstupem na naše řešení dané situace pyšný nejsem. Jirkova formulace ale připouští i interpretaci, že jsme si zavolali o nápovědu jenom pro sebe a to není pravda. Také není jisté, že by tu nápovědu nedali stejně, už to v průběhu hry jednou udělali, a doplatilo na to tentokrát Que Frío, které by bez toho bylo bylo zřejmě rychlejší než vy i my. Souhlasím ale, že onen telefonát orgům byla pitomost. Ještěže to nikdo nevyhrál. Sorry za offtopic.
5

a co kdyz...

Pachatel Jirka 30.9.2008 v 13:09
Stačí používat selský rozum a holt občas skousnout nějakou drobnou "nespravedlnost". Hrajeme hru, ne mistrovství světa v kuličkách. Na letošním Osudu jsme téměř jistě přišli o vítězství, protože se k nám orgové nedovolali s nápovědou, zatímco soupeřům ano (přesněji oni si zavolali sami). A co se stalo? NIC. Odjeli jsme domů celkem spokojení, bez pocitu křivdy. Holt chyba se někdy vloudí a spravit už nejde, a nejde o život. Snažit se za každou cenu připravovit na všechny možné scénáře patří do řízení letového provozu, ne na organizaci šifrovačky. Raděj budu věnovat čas testování šifer, to mě baví víc.
6

o co když vypadne sít operatora

Hrabosh (Lamy na Varanech) 26.9.2008 v 17:24
no co potom????
A když se potřebuješ zeptat, co Ti brání tomu týmu odepsat? Navíc tým asi napadne že bug je potřeba popsat nějak rozumně...
7

volat, nevolat

Héra (Jeníčci) 26.9.2008 v 15:51
Ivo: Ten případ se zhroucením hry při ukradení šifry nenastane. I kdybych nikdy nechtěl volat, když jsem na stanovišti sám, jakmile se začnou týmy hromadit, zavolá se. I na té Bedně jsme volali, když už se v místě motalo aspoň 5 týmů. Bohužel, v tomto případě byly všechny špatně. Stačilo k tomu přehlédnout v textu jednu dvojici na-na, tuším.
8

bug-report

Dalibor 26.9.2008 v 11:45
Jasne, jenze obcas se na reportovany problem musis trochu preptat ("Jsme na devitce a nemuzem to najit." "Kde hledate?"). Telefon je pruznejsi a sms systemy muzou selhat. A jakpak reportovat selhani sms systemu? ;-)
9

volání

Hrabosh (Lamy na Varanech) 26.9.2008 v 11:17
zdejší úvahy jsou velmi zajímavé.... Orgové her využívajících SMS by možná měli začít vážně uvažovat o tom že by implementovali "bug-report SMS". Vzhledem k tomu že jsem se v tom na jaře nemálo vrtal, vím že to není žádný velký problém.
10

Vladanovi

Dalibor 26.9.2008 v 00:51
Už to, že voláte, naznačuje, že si nejste jistí, jestli jste správně. Orgové taky nemusí reagovat tím, že vyšlou kontrolu - třeba tam před pěti minutami byli a vědí, že tam šifra je. Třeba je to nějaká kukačka a není tedy co kontrolovat. Nejspíš neznáte všechny orgy a pomocníky a ti můžou snadno předstírat hledajícího hráče. Nevíte, kde doplňovač je, může dorazit v rozmezí 30 minut a snadno ho propásnete. Imho to, že jste nezaznamenali kontrolu stanoviště, naznačuje velmi málo.
1234567...