Zeď nářků

...39404142434445
421

Svíce i mazák

Hrabosh 3.7.2008 v 16:41
to je naprosto supeeeer supeeeer šifra. Další komentář až nám orgové potvrdí správnost řešení i šifry. VELMI chválím i když Orgy bude chtít leckdo lynčovat.
422

ochrana

Filip (Lamy na Varanech) 2.7.2008 v 13:42
Martin: Jop, já to taky nemyslel jako flame, tak snad to tak nevyznělo... už myslím bylo dostatečně vyřčeno vše, co jsem měl na mysli....

Pachatelé: Tak já se snad snažil mluvit obecně, nicméně už nebudu dál rozvíjet, abych třeba nezačal mimoděk spoilovat....

(Ještě poslední drobnost - to, že se tu ozývám s takovými připomínkami, neznamená, že by se mi hra nelíbila [i když bohužel času na ni moc nemám]. Spíš to myslím jako konstruktivní připomínku [i když to formuluju negativně :D], prostě jako jeden z názorů z davu..
423

Ochrana

Martin (Unaveni sluncem) 2.7.2008 v 10:24
Filipe, v podstatě s tvojí námitkou souhlasím, ale přijde mi zbytečné to psát pořád dokola. Já si počínání Pachatelů vysvětluji tak, že se snaží vrátit luštitele k "tužce a papíru", což se mi hlavně po letošním Matrixu přijde jako dobré vyvážení. Narozdíl od loňské Periody mi letošní Tapeta přišla rozumně řešitelná i bez odemčeného PDFka.
424

Pochvala

Pachatel Radek 2.7.2008 v 09:56
S radostí vítame v cíli SFB druhý tým. Dnes po ránu moudřejší večera Unaveni sluncem vyřešili i tu Tapetu. Sláva jim!
425

Ochrana

Filip (Lamy na Varanech) 2.7.2008 v 09:56
A jinak rychlé získání základních statistických informací (počty, četnosti znaků, uspořádání, a pod) při analýze, ať už je provádím v excelu, vlastním skriptem a nebo třeba obarvováním znaků ve wordu, považuju za elementární postup při šifrovačkách a nikoliv za brute force metody. A stejně jsem je nakonec dělal, jen jsem se předtím musel otravovat s přepisem/konverzí.
426

Ochrana

Filip (Lamy na Varanech) 2.7.2008 v 09:51
Zrovna jsem to chtěl napsat to samé co Viktor- byli jsme od začátku domluvení, že naimportujem zadání do googledocs, abychom mohli vše řešit společně i když fyzicky budem na hony daleko od sebe. Kdyby ještě aspoň fungovalo přihlášení, tak by se to dalo zkousnout, protože by všichni hned měli přístup na zadání, ale takhle jsme otráveně řešili distribuci + vymýšleli alternativní způsob komunikace namísto řešení. Jasně že to trvalo pár minut, ale byla to otrava.

Jinak co se dalších využití týká, tak třeba osmička si vyloženě říká o to si při analýze vyrobit víc kopií a pak si s nimi různými způsoby hrát - a namísto Ctrl+C a Ctrl+V to musíš opsat a dvakrát zkontrolovat. Ve výsledném pořadí má tahle pětiminutová ztráta nulovej vliv, ale je to zbytečnej opruz.
427

komunikace v týmu

Martin (Unaveni sluncem) 2.7.2008 v 09:41
Viktorova námitka se nás bohužel moc netýkala, neb Jára vyřešil sám 7 úloh už první den a na nás zbyla jen tapeta. :) Mě zase mrzí, že Orgové nechválí i další tým v bezvíčkovém cíli. ;)
428

Využití ochrany PDF

Viktor 1.7.2008 v 21:15
to Pachatel Jirka: Jedno legální (doufám!) využití (jediné, které jsem zaznamenal s nelibostí) je nemožnost kopírovat část šifer za účelem konzultace s členy týmu po textových komunikačních prostředcích jako e-mail, nebo IM. Bylo by milé nemuset opisovat celé inkriminované pasáže, jichž se týká aktuální úvaha.
429

Ochrana

Filip (Lamy na Varanech) 1.7.2008 v 10:47
**Formát zadání pdf byl dopředu avizován v pravidlech ...** - já si nestěžuju na PDF, proti tomu nic nemám. Mě vadí zamčené PDF, protože to komplikuje práci s ním...

**Otravuje pouze ty řešitele, kteří se pokouší o nějakou metodu brute force.** - Velký nesouhlas - kdo má prostředky na metodu brute force, má i prostředky na prolomení ochrany v řádu minut. Naopak kdo luští na kompu v práci, kde se s prominutím nemůže ani uprdnout kvůli právům a nebo někde na cestách s notebookem a mizerným připojením k netu, tak toho to opravdu otravuje. :(

Teď, když je jasné, že to nebude žádná rychlovka a že to pár dnů potrvá, tak už je to jedno, už byl čas si to zkonvertovat, ale v ten první večer to byl pěkný a úplně zbytečný opruz.
430

Odpovedi

Honza (FYKOS) 1.7.2008 v 10:44
Dekujeme za rychlou reakci.
...39404142434445