Zeď nářků

...567891011...
71

pachateli Tomasovi

Gimli2 (Trosecnici) 10.9.2008 v 13:59
Teda mi jsme destruktivni min. Nuzky tahame, az jsme si 100% jisti, ze vime proc to delame.
Tvuj nazor 1z - tuzka, 2z - nuzky mi prijde hodne vyhraneny. Lec uprit ti ho nemuzu. :-/

Nechci tu komukoli vykrast napad na sifru, ale zkus se sam pro sebe zamyslet, jaka ruzna steganografie se da udelat s minimalnimi naklady a pracnosti. (Typove jina nez nez vybirat pismena/slova z haldy textu, ktery snadno vytisknu.)
[rejp]A doufam, ze na matrixu jste si cele HOHO pekne pocmarali. ;-)[/rejp]
72

dvě zadání

Richard (Borci v uvozovkách) 10.9.2008 v 13:50
**Tomáš:** Myslím, že většina lidí tady neřeší jestli budou zadání stříhat, když budou dvě. Dvě zadání prostě umožní to, že všech pět lidí si je může hned číst.
Nevím jak to dělají Pralinky zvlášť, ale nám to s jedním zadáním v pěti lidech jde dost těžko. A tohle "dost těžko" není nic, co by nám nějak zvyšovalo zážitek z luštění a vůbec nesouvisí s tím, jakou metodu na to použijeme.
73

Dvě zadání

Hrabosh (Lamy na Varanech) 10.9.2008 v 13:02
Tak třeba Matrixí HOHO se mělo tvářit jako normální papír. Ale z toho že se rozdávala jen jedno zadání bylo jasné že jde o nějaké stegano (obtížné na výrobu). Zas Bední kostičky se daly rozumně dát jen se dvěmi zadáními.
74

Gimlimu

Pachatel Tomas 10.9.2008 v 12:43
Když to řeknu hodně jednoduše, tak ti řekne třeba toto: Dostanu jedno zadání - vytahuju tužku. Dostanu dvě zadání - vytahuju nůžky.
75

Dvě zadání

Vladan (OT) 10.9.2008 v 10:14
Ano u 4ky, kterou jsme brali za tmy by se 2 zadání hodila. Jasné bylo, že jde o nějaké skrývání. Zda se jedná o skrývání v textu nebylo zcela jasné, takže řešit na opsaném zadání nemusí vést k cíli. Pravda, mohli jsme si rozdělit role, někdo řeší textově na kopii, jiný zevrubně zkoumá originál.
76

Dvě zadání

Héra (Jeníčci) 10.9.2008 v 10:07
Jsem přesvědčen, že hlasování o počtu zadání by dopadlo jednoznačně pro dvě, já jsem taky pro. Pět lidí na jeden papír vidět dobře nemůže. Jedno zadání nutí vyrábět si další, protože řada metod řešení zadání více či méně poškozuje. Stačí i různé vpisky, barevné označování nebo rýsování, ale jak vyzkoušet, nevede-li k řešení stříhání ? Je na vás, zda v příštích letech zvítězí subjektivní názor pachatele nebo objektivní názor účastníků. Jen na okraj: tým, který si myslí, že dvě zadání mu nevyhovují, si klidně může brát jen jedno, opačně to nejde.
77

dvě zadání

Ondra (Černý prase/Oranžový racek) 10.9.2008 v 09:06
Ad subjektivní argument -- my jsme se zrovna letos dostali do situace, kdy by nám dvě zadání v týmovosti spíš prospěla. Pět lidí se k jednomu papíru směstná těžko a nám se i kvůli tomu, že jsme byli složeni jak z matadorů, tak i z téměř začátečníků, stávalo, že ti začátečníci zůstávali stranou výrazně častěji. A tím, že se nám celkem dařilo, se navíc utvrzovali, že je to tak vlastně správně. Mít ta zadání dvě, měli by větší pocit účasti v týmu... a vůbec by si víc zahráli.
Ad závazek -- myslím, že nikdo (nebo téměř nikdo :) nežádá, abyste se k něčemu upisovali. Prostě by to dost lidí uvítalo, ale pokud to okolnosti nedovolí, nedá se nic dělat, jasně.
78

re: vtip

Gimli2 (Trosecnici) 10.9.2008 v 00:52
[vtip]2filip: Vsak si toho taky cenim ;-) Napriklad "vystaviste - fontana" jsem resil sam asi s 3 kopiemi zadani jen pro me - kazde v jedne fotosopi vrstve jsem je rozostroval a daval ruzne pres sebe, aby se z toho vylouplo vic.[/vtip]
79

Více zadání na člena

Filip (Lamy na Varanech) 9.9.2008 v 23:17
[vtip]Gimli2: Proto na Lamí stezce dáváme neomezený počet zadání[/vtip] :D
80

2 zadani

Gimli2 (Trosecnici) 9.9.2008 v 21:44
Co mi rekne individualni urceni poctu zadani pro kazde stanoviste? NIC! Nic co bych vedet nemohl. Ve chvili, kdy bude vyzva, vzit si jen 1 napr. "hadr", tak vim, ze je to sifra, kterou je pracne vyrobit, protoze mi jich nevyplivne tiskarna 20 za minutu. Tot vse. Takze argument o informaci timto zpusobem poskytnute navic mi prijde absurdni. (Nerikam, ze neni sifra, kde by to neco nereklo, ale kdyz vezmu do ruky napriklad hlinenou tabulku, tak mi musi byt prece jasne, ze orgove nemaj cas delat 2× tolik tabulek.)

2 zadani povazuju za prijemny standard a rohodne bych ho ocenil. Nad 1 zadani se vejdou v lese pohodlne max 3 lidi, pokud je stolek a lavicka tak 4. A 5. pri jednom zadani az na vzacne vyjimky cumi do blba a maximalne tak koriguje ostatni ci komentuje jejich poznatky, ale do papiru nevidi.
...567891011...