Zeď nářků

...6789101112...
81

Magorka - sever

Vladan (OT) 9.9.2008 v 21:08
No popravdě jsem předpokládal, že sever je nahoře ve shodě s orientací textu a běžnými konvencemi. Pouze, když člověku nevyjde řešení, začne hledat, kde by pachatelé mohli zakopat psa. Proto mne potěšilo, když jsem dokázal, že sever je nahoře ... škoda jen, že jsem psa nevykopal.
82

Magorka

Pachatel Tomas 9.9.2008 v 20:54
Ano, bylo lepší přidat směrovou šipku. Po celou dobu, kdy Magorka měla podobu 3 stran doc souboru, to nikoho nenapadlo. Napadlo mne to až ve chvíli, kdy se těsně před hrou kompletovaly startovní obálky s tím, že na dotaz tuto informaci ochotně zodpovíme. Nikdo se neptal.
83

Magorka

Vladan (OT) 9.9.2008 v 20:51
Pokud jsou SVJZ v tomto pořadí po směru hodinových ručiček, pak je sever nahoře ... viz začátek řešení. Pokud k tomu neměl tým dojít na základě logiky textu, bylo lepší přidat směrovou šipku.
84

Bus

Pachatel Tomas 9.9.2008 v 20:31
Mohu potvrdit, že najaté autobusy jsou variantou, o které i vážně (pro jeden ročník) uvažujeme. Učiníme-li tak ale, půjde již o součást hry, nikoli jen o vylepšování trasy. Tímto zajisté pochopíte, že více prozradit nemohu.
85

Dvě zadání

Pachatel Tomas 9.9.2008 v 20:29
Načalo se tu nové téma, tak k němu přihodím něco svého.

Dvě zadání na družstvo bylo téma, které proběhlo a nebylo schváleno. Důvod v žádném případě není ekonomický. Výroba šifer je v rozpočtu Svíček tak zanedbatelnou položkou, že by při stávajícím startovném nebyl problém mít i tři zadání na družstvo.

Takže trochu k mým stanoviskům:

Subjektivně nemám dvě zadání rád jako hráč, neboť mám zkušenosti, že trhají tým a kazí spolupráci.

Objektivně jsou dvě zadání závazek, k němuž se nechci upsat. Soutavné stěhování Svíček mimo jiné znamená stále nové a nové sestavování organizačního týmu. Dopředu nikdy nevíme, jak bude velký a akceschopný a snažíme se být připraveni na nejhorší. Vždy tedy existuje riziko, že se dvě zadání na družstvo stanou limitujícím faktorem toho, zda hra klapne, neboť je to věc, která zaměstnává organizátory i v průběhu hry.

Dvě zadání představují dvojnásobný objem materiálu. Hrozí tak riziko s nedostatečnou velikostí prostoru k uložení, zejména pak u nepapírových šifer. I u těch papírových se pak dvě zadání pro všechny do jedné složky nevejdou a jak občas pročítám reportáže, u dvou složek hrozí, že to někdo začne luštit. Tuby, které jsme pro letošek pořídili, nelze umístit kamkoli.

Největším problémem pak jsou ručně vyráběné šifry, v letošním roce především Hadr. Shodou okolností to byl právě Hadr, u něhož by dvojí zadání povzbuzující odvahu k namočení bylo nejužitečnější. Leč jsme jenom lidi a svoje úsilí potřebujeme vyvíjet jinde než při tvorbě dvou zadání ručně vyráběných šifer. Staví nás to potom před dilema.

Můžeme na tvorbu takovýchto šifer rezignovat a to do nekonečné budoucnosti. A budu se vždy bránit zavádět do hry takový prvek, který mi nepřipadá dostatečně užitečný a navíc nás začne autorsky omezovat.

Můžeme stanovovat počet zadání pro každou šifru individuálně. Klíčem pro takové určení je nicméně povaha dané šifry a družstvům se pak tímto dostává do rukou nadstadardní informace o povaze šifry, kterou prostě nemají mít. Varianta, že bude stanoveno paušální pravidlo, že lze dvou zadání využít jen u papírových šifer, naráží na prodlužování pravidel a výjimek z pravidel. A po letošních zkušenostech s diskuzí o vzdáleném členovi jsem dospěl k závěru, že bude lépe všechny takovéhle nepodstatné drobnosti k potěšení zakázat paušálně, hlavně když jednoduše, než abychom zde opět řešili, jestli šifra, která v sáčku obsahuje hadr a papírovou cedulku s logem je nebo není papírová.
86

Bus

Hrabosh (Lamy na Varanech) 9.9.2008 v 20:14
Autobus je taktická varianta. Nemusíte ji použít, ale stojí za to si s tou myšlenkou hrát. Je možné pracovat i s tím že nemálo hráčů přijede autem a myslím že by nebyl problém je požádat, aby za slevu na startovném kromě svého týmu udělali ještě jednu otočku pro členy jiného týmu a tím autobusu významně odlehčili (při deseti autech, a to myslím na letošních Svíčkách bylo účastnických aut mnohem více, je to 90 lidí).

Start jinde než u nádraží není logisticky jednoduchý, ale je možný. A pokud za to bude trasa stát, určitě se vyplatí to zajistit.

Obava že by se v dnešní době nepodařilo zajistit smluvní autobus je úsměvná. A pokud by se přeci jen náhodou něco zvrtlo a autobus se rozsypal, věřím že by šlo nalézt náhradní dopravu do místa startu.
87

Turniket

Pachatel Tomas 9.9.2008 v 20:02
Při vybírání místa pro Turniket a/nebo cíl se primárně řídíme možnostmi. Pokud bude někdy takové stanoviště v místě, kde bude jídlo, pití, teplo, světlo, záchod, sprcha a postele, bude to tak proto, že to tak pěkně zrovna vyšlo. Nikoli proto, že bychom to nějak aktivně sháněli. Při organizaci máme přece jen jiné priority.
88

Magorka

Pachatel Tomas 9.9.2008 v 19:57
Mapa Magorky je orientovaná tak jako text k ní. Tedy jih je tam, kde je prázdný kus papíru.
89

NMFB

Hrabosh (Lamy na Varanech) 9.9.2008 v 19:56
Magorka: mě orientace doposud není jasná (tedy jak jsem měl poznat jak je papír orientovaný).

Když jste tak nakousli NMFB, také k tomu přispěji. Byla zjevná a tuším i v komentáři organizátorů přiznaná snaha udělat z NMFB co největší opruz. Motivace je jasná, je to kvůli tomu aby týmy místo Svíček neřešili NMFB a tím neobcházeli autorský záměr. Tohle by fungovalo, kdyby nebylo možné časové dobíjení bodů. Mít výběr mezi "vymýšlet desitku" nebo "memorovat memoriku a dávat dohromady lou..." je volba jasná a k NMFB mě nikdo nedostane. Jenže je tu právě ten zatrolený čas. Pokud odhadnu, že šifru budu louskat x hodin s tím že nevím zda budu znát na konci řešení a na straně druhé mohu mít po "zhruba stejné době" vysezené jisté řešení, pragmaticky sáhnu po jistotě. A to jsme na řešení před totální nápovědou nechali docela sportovní dvěapůlhodiny hodiny- brát ji hned po příchodu (bylo to poslední stanoviště), zbývalo by nám odsedět už jen hodinu. Opruznost NMFB při tomto rozhodování hrála naprosto podružnou roli.

Jinými slovy- ohavnost NMFB hráče od braní nápověd neodradí (v současném systému s časem). Zato je dokonale otráví v průběhu dobíjení. Je to (nuda) co organizátoři chtějí hráčům nabídnout?
90

Bus

Pachatel Tomas 9.9.2008 v 19:53
On ten bus mimo jiné taky znamená, že jej budeme mít garantovaný od chvíle, kdy začneme sestavovat trasu a zanášet do ní šifry. V opačném případě totiž hrozí, že se nám hra před startem sesype jako domeček z karet. A sestavovat trasu začneme nejpozději za měsíc.
...6789101112...