Zeď nářků

...2345678...
41

Turniket

Bingo (Tykadla) 9.9.2009 v 18:42

Zprávu už asi nenapíšem, tak s jistým zpožděním tady za sebe a náš tým bych chtěl velmi pochválit existenci turniketu jako místa, kde se člověk může před vstupem do města v klidu a teple zcivilizovat, posnídat, napít teplého čaje, atd. Orgové jsou sice v podstatě sv..ě, ale někdy i s lidskou tváří. :-)

42

Podivín

Vladan (OT) 9.9.2009 v 16:40

Vzhledem k tomu, že Orgové v podstatě jsou …, bych nikdy neriskoval pustit se do simulace výpočtu, který může mít zhora omezenou délku dobou trvání vesmíru, navíc bez jakékoli možnosti detekce chyby ve výpočtu. Jediné smysluplné řešení je implementovat si Podivína a zjistit jak to dopadne. To ale je v rozporu s pravidly.

Snad jedině, kdybychom již sesbírali body za všechny zbylé úlohy a měli bychom ještě další 3 hodiny čekat na turniketu … jinak se radši prospím.

43

Podivín

Tomáš 9.9.2009 v 16:24

Přičemž u toho Podivína je možné ten mechanizmus vysledovat a tím si usnadnit práci

44

Bezvíček

Tomáš 9.9.2009 v 15:29

Tak jest. Jak Podivín, tak Sudoku bylo jen k vyřešení. Kroky Podivína se navíc velice rychle zacyklí a brzy ukončí.

45

SFB

Héra(Jeníčci) 9.9.2009 v 15:02

To Lexa: Sudoku bylo jen k vyluštění, v jednom řádku vyšlo heslo.

46

Ke kompenzacim

Lexa(Prahory) 9.9.2009 v 09:52

Asi bych mel byt ten posledni, kdo bude hajit 12minutovou kompenzaci pro abpopu (a taky castecne jsem, protoze jsem situaci nezazil na vlastni kuzi, a tak nemuzu byt 100procentne presvedcen o spravnosti rozhodnuti orgu).

Ale rozhodne nesouhlasim s tim, ze zazite pravidlo je nedavat ucastnikum zadne kompenzace. Nechci, aby to znelo nabubrele, ale parkrat se nam v minulosti stalo, ze jsme dorazili na na stanoviste driv, nez orgove cekali, a zadna sifra tam jeste nebyla (jestli se nepletu, tak napr. predloni na Svickach taky). Hledali jsme na spravnem miste, nic nenasli, volali orgum, ti se omluvili, ze sifry tak daleko jeste neroznesli a slibili nam kompenzaci aspon za cas mezi telefonatem a donaskou sifry (dlouhy cas straveny zbytecnym obchazenim mista, nez jsme orgum volali, nikdo nemeril, a tak slo stejne jen o castecnou kompenzaci). Protoze jsme hru nakonec vyhrali, nehrali ubrane minuty v cili zasadni roli a rozhodne nezvratili poradi v cili (to je holt pech letosniho rocniku). Kazdopadne si myslim, ze je naprosto v poradku v takove situaci (ukradene, nebo jeste neroznesene zadani sifry) tymu kompenzaci nabidnout.

Z uplne jineho soudku – da se nekde najit vzorove reseni Sumperske casti Bezvicku? Hlavne by me zajimalo, jestli se Sudoku a programovani muselo fakt udelat podle navodu, nebo jestli v tom byl nejaky figl, jak neco vycist mezi radky.

47

KONEC

kotelník (org) 8.9.2009 v 09:13

Na vysvětlenou: Abpopa ničemu nepodlehla, Abpopa podle do té doby přesného upřesnítka přišla na stanoviště a nenašla šifru ani po nějakém hledání. Usoudili, že šifra byla ukradena (žádné překvapení ve městě). Dva orgové dorazili na místo s náhradním zadáním a zjistili, že původní zadání tam je, bohužel ale jinde. Přitom nechtěně ukázali Abpopě, kde šifra je. V tu chvíli už nebylo možné zachovat stejné podmínky pro všechny, maximálně tak pro všechny za Abpopou, což se stalo – po bleskové konzultaci jsme šifru přemístili. Odečtení minimální, velmi přesně prokazatelné ztráty Abpopě, považuji i osobně za nejmenší zlo v dané situaci.

Obecně – už jsem jednou někde psal, že v podobných situacích by mělo hlavním motivem orga zachránit co nejkorektnější hru pro co největší část postižených. Dogmaticky se držet nějakého pravidla o „nezasahování“ je alibismus a omezenost. Kdyby takové pravidlo orgové uplatňovali důsledně, tak ukradenou šifru nechají ukradenou, došlá zadání nenahrazují, atd, atd.

To, že původně celkem drobná chyba v upřesnítku zdramatizovala už tak těsný finiš o vítězství nás mrzí, ale i zpětně si myslím, že řešení bylo v tu chvíli optimální a kompenzace nejblíže spravedlivému výsledku.

Hlavně ale každá hra může mít. a má, pravidla a zvyklosti svoje. Dá se o nich ale diskutovat, takže díky za názory.

48

KONEC

Tomáš 7.9.2009 v 23:53

Konečně zase jednou nějaké nosné téma.

Tak předně (teď jsem si ale vážně šeredně odplivl): Orgové od žádných zásad neustoupili, neboť řešili situaci, která do té doby nikdy nenastala. Proto pro podobnou situaci neměli vytvořený žádný mustr toho, jak se v podobné situaci zachovat, tím méně pak cokoli, co by bylo dostatečně honosné, aby si to zasloužilo označení „běžná zásada“. „Odjakživa nepsané pravidlo“, které se rozhodli používat vybraní organizátoři vybraných jiných her není „běžná zásada“, ale jejich volba, k níž mají zajisté dobré důvody, jakkoli s nimi nemusím souhlasit.

Postoj organizátorů Svíček zní, že zjevnou chybu, kterou způsobíme, se snažíme v rámci možností napravit. Kompenzace na Svíčkách nenastala poprvé, pokud pro ni nastane kdykoli v budoucnu objektivní důvod, použijeme ji znovu. Pevně doufám, že nenastane.

Kompenzaci na loňském Turniketu nedostali Jeníčci proto, že jejich ztráta byla neprůkazná a nevyčíslitelná, dále proto, že abecední řazení nebylo nutnou pomůckou k vyřešení, a nakonec proto, že chyba v řazení nebyla konkurenční nevýhodou oproti jejich aktuálním konkurentům.

Opravdu nechceme, abyste volali, když do 5 minut nenajdete šifru. Pokud by se to tak mělo dít, poslali bychom vás do háje zeleného. Nevím, čemu podlehla abpopa, ale k jednání nás přiměl až její opakovaný telefonát. Připadá ti být lepší nechat hru zhroutit ve chvíli, kdy někdo zničí či ukradne stanoviště? I zničené stanoviště jsme v Šumperku zaznamenali. Byť ne v místě, kde by incident měl takovou publicitu.

49

Sirky

Tomáš 7.9.2009 v 23:19

Co je to korektor?

50

KONEC

Héra(Jeníčci) 7.9.2009 v 22:53

Týden po hře už na tyhle diskuse chodí málokdo, ale já si až teď přečetl, co znamená ten divný KONEC. A podle mě by to bylo daleko podstatnější téma než o vedení trasy.

Myslím si, že orgové podlehli nějakému fluidu finiše hry a ustoupili od běžných zásad. Zavedli spravedlnost do určitého úseku jedné hry. Přitom je tady odjakživa nepsané pravidlo, že chyby orgů jsou součástí hry a tým má holt smůlu nebo štěstí, ale rozhodně ne nárok na nějakou kompenzaci. Kdo z nás ještě nenarazil na evidentní chybu orgů ? Kdo za ni kdy dostal kompenzaci ? Já ji viděl jednou v Za nosem.

Udělat výjimku je velmi nebezpečné, stává se precedentem. Hned se můžu zeptat, proč jsme my loni nedostali kompenzaci, když jsme na Turniketu 3× tipovali špatné slovo kvůli chybě v šifře. Ztráta 3/4 hodiny. Ale já vám nevyčítám ani tu chybu, ani to, že jsme nebyli odškodněni. Jen to, že teď jste odškodnění poskytli.

Opravdu chcete, abychom vám volali pokaždé, když do 5 minut nenajdeme šifru (i abpopa podlehla okamžiku, to by normálně asi neudělali) ? Abychom požadovali příchod orga, který nám ji pomůže najít, není-li umístěna zcela košer ? Abychom dostávali kompenzace za každou chybu ve hře i za nepřesně uloženou šifru ? Aby každý tým kromě pomocných bodů vláčel s sebou ve hře ještě nějaké kompenzační časy ?

Snad ne. Já bych chtěl zůstat u dosavadních zvyklostí, i když se mi nelíbilo, když místo nás lítala nad Zlínem La Kukarača. Není totiž takového soudce, který by dokázal vše kompenzovat zcela spravedlivě. Smiřme se s tím. Je lepší, když má spravedlnost v rukou nějaká vyšší moc a ne člověk. Hlavně pro toho člověka. Protože na sebe šijete ten bič ! Protože vás se příště každý může zeptat „proč oni ano a my ne“ . A bude na to těžká odpověď.

Aby to nebylo špatně chápáno, z mé strany nemá pro téma žádný význam, kterých týmů se týká.

...2345678...