Zeď nářků

1234567...
1

report

Pája(JÁDRO na cestách) 5.10.2010 v 21:34

Reportáž týmu JÁDRO na cestách zde http://sites.google.com/…ome/svicky10

2

Síba 29.9.2010 v 20:23

Jsou autorské cíle nižšího řádu důležitosti a cíle vyššího řádu důležitosti. Nepořádáme jenom noční výlet, takže nám není cizí myšlenka hráče taky potrápit či nachytat na špek. Míra absolutního nadšení hráčů ze všech prvků hry je cíl nižšího řádu. Dodržení rámcového časového plánu je nejen z dramaturgických, ale i organizačních důvodů cíl vyššího řádu. Pokud jsou v rozporu, pak má ten druhý přednost. A pro plnění tohoto cíle nebyl orienťák něco jako záměr, ale záměr. Až vymyslíme, jak oba cíle bezpečně skloubit dohromady, aniž by se nám tím rozsypal nějaký jiný prvek hry, věřte, že tak učiníme.

3

Síba 29.9.2010 v 20:12

To, že jsme se rozhodli určit rytmus zveřejňování klíčů dle situace na místě startu, nebyl projev komunistického smýšlení, nýbrž projev nejistoty z hlediska fungování startu jako celku. Testovány byly pochopitelně jen jeho dílčí složky a bylo dost nepředvídatelné, jak bude fungovat celý systém. A protože i sám systém se měnil, ustoupili jsme i od původního záměru pevných zveřejňovacích časů. Takže teď víme, co příště nedělat. Určit si, že zveřejňování podle toho, zda chceme hru popostrčit, či přibrzdit, nebyl dobrý nápad. Navíc jsme si dopředu nestanovili, jak taková situace, kdy je dobré hru popostrčit, vlastně vypadá. Takže tím impulzem byl právě rychlý odchod prvních dvou družstev. Zveřejňovat se začalo zhruba dle původního plánu, rychlost byla vyšší.

4

Hinty

Kodyn(Tykadla) 29.9.2010 v 09:56

Marťa: Ještě jsem si vzpomněl, že třeba Abpopa měla třeba ty pomocné slova na startu daleko těžší, než ty, co jste nám pak ukazovali vy… Aspoň mi to tak přišlo :o)

5

Start...

Kodyn(Tykadla) 29.9.2010 v 09:43

Marťa: myslím si, že i to, že zrychlili start (podle té pasáže), nebylo na škodu… Osobně se mi start moc nelíbil, ale to neznamená, že ten krok nepřinesl vhodné oživení. Vy jste vyrazili na hřiště v celku brzy a nevím, kolik tam už tou dobou viselo obrázků, ale když jsme tam šli po zhruba 40 minutách po vás s 3 vyřešenými úkoly (1 špatně), tak jsme si vylosovali hint, který už tam visel a dávali to dohromady z toho, co bylo na šňůře… Možná kdybychom rozdělili tým, tak bychom byli udělali lépe, ale člověk nikdy neprokoukne dramaturgii hry na 100% :o)

Loni jste zakysli hned na startu a pak jste tuším říkali, že s odcházejícími týmy odcházely i potřebné mřížky, čili nikdy nejde ten start udělat 100% spravedlivý… Nám se loni naopak dařilo a tuším, že 2 mřížky jsme si vyscrablili… Tam mi ten náhodný prvek přišel třeba daleko menší, jak letos při losování…

6

Davide,

Martina(Prahory) 29.9.2010 v 08:41

ale jo, postupné zjednodušování podmínek na startu je běžné i na jiných hrách, proti tomu nemám vůbec žádné výhrady a v extrémních případech jako jsou tvoje dva příklady by samozřejmě byly nejen vhodné, ale i nutné. :-) Mně se nelíbila konkrétně pasáž: „rozhodli jsme se hru popostrčit. Nechtěli jsme jim nechat tak velký náskok.“ – tedy dávání nápověd dříve než bylo velmi zhruba plánováno, a co si budeme vykládat, nakonec prý i dříve, než by bývalo bylo vhodné.

7

Marťo,

David, abpopa 28.9.2010 v 20:27

to asi záleží na tom, jak moc orgové chtějí, aby šikovnost na startu ovlivnila zbytek šifer. Pokud dají na jedno stanoviště šachovou partii proti Deep Blue a nebudou mu postupně odebírat figurky, tak dojde „spravedlivě“ jen ten tým co si „to je ale náhodička“ přizval do týmu Garyho. Mám v živé paměti větu z osudu „Jé, kakuro, super“… :) a už se těším, až bude na nějaké šifrárně(podobně jako orienťák) sportovní prvek – trefit od modrý 10× levej horní vingl. Možná, že si vybudujem na Prahory jakýs-takýs náskok, obzvlášť pokud nebudou postupně snižovat vzdálenost od modrý, aby to bylo spravedlivý ;).

8

org rep

Martina(Prahory) 28.9.2010 v 09:52

Pěkný pohled do zákulisí. Jen mě zneklidňuje, že největší vopruzy letošního a loňského ročníku (jistě, pro každého to vopruz nebyl, ale však už mě znáte, jak to myslím…), čili přetažený orienťák a hlavně zdlouhavé neověřitelné pizgřišňoufely, byly snad něco jako záměr. Myšlenku „zajistit všem co nejdéle zábavu“ chápu, akorát je otázka, co je to ta zábava :-) A taky se mi nelíbí prvek „dejme nápovědy raději dřív, ať nemají Alberti a Čumáci moc náskok“. To je takový komunistický. Přece kdo je šikovný, tak ať si klidně má náskok a ať si klidně vyhraje ve tři v noci, ne? Hlavně na spravedlnosti toho náskoku bych trvala.

9

organizátorská reportáž...

Síba 25.9.2010 v 17:46

…je na svém místě v sekci Komentáře.

10

Síba 20.9.2010 v 22:15

Vzhledem k tomu, že už je napsaná, tak se dá očekávat, že se dříve či později objeví i zde.

1234567...