Zeď nářků

1234567...
31

Omlouvám se...

Pavel (NaPALM) 6.9.2013 v 01:48

za všechny chyby, hrubky a nepřesnosti v předchozím příspěvku. Zejména týmu Opravte to. Na 8. místě jste byli vy…

Ještě jsem zapomněl napsat, že se nám nelíbilo a pokládáme za nefér, že tůň Čertík nebyla na mapě… trochu to pokazilo pěkný nápad.

32

Tým NaPALM děkuje...

Pavel (NaPALM) 6.9.2013 v 00:04

Orgům za super hru! Zkusili jsme si už tři noční šifrovačky zorganizovat, takže si dokážeme představit kolik práce je v pozadí. Díky moc, hra se vám vydařila! Jak budeme na letošní Svíčky vzpomínat my?

Chtěli jsme konečně Svíčky dojít. To se nám bohužel nepodařilo. Takže by se mohlo zdát, že vzpomínky budou negativní. Jenže, zpětně jsme docela vnitřně spokojeni :-) Tedy alespoň já. Hru jsme začali pro NaPALM netradičně rychle. Na dvojku jsme došli dokonce před Albertama. Jenže… 2. šifra nebyla 30m východně u zdi, jak bylo psáno v upřesnítku, a týmy se zbytečně sešly. To nás trochu rozhodilo a k tomu ty Matrjošky… za 5 minut jsme měli vše důležité co bylo potřeba a zbývalo jen dostat, pro nás nelogický, nápad, tj. _přičíst_ hodnoty z dílů, které se _odebírají_. Navíc nápověda nebyla nápověda, ale rébus :-), který jsme nechápali, takže zákys na 3,5 hodiny nám zajistil krásné druhé místo. Myslím od konce (alespoň takto nás orgové povzbudili). Třetí šifra nás taky náležitě zaměstnala. Nevíme, že existuje nějaké „standardní“ číslování displeje, takže mnoho nikam nevedoucích pokusů nás dost otrávilo. Podle mne je prasečina udělat vyloženě nápadovou šifru, která spoléhá na jedno z mnoha možných číslování. Naštěstí na Dubolce se vše zlomilo a Svíčky nás začaly konečně bavit. Určitě budeme vzpomínat na noční přesun kukuřicí, kdy se náš tým rozdělil na dvě (nestejné :-)) poloviny a větší polovina hledala světýlko menší poloviny alá Perníková chaloupka. Zpětně jsme moc vděčni, že jsme v kukuřici nepotkali žádného divočáka. Moc se nám líbila krásná analytická plástev. Bohužel jsme ji asi luštili déle, než bylo nutno, ale aspoň si větší polovina týmu na dešti odpočinula. U Andělíčka jsme byli za světla, takže ho z vyšlapané dálnice bylo vidět, jen bylo potřeba projít poměrně hustým porostem. Na turniketu jsme pochopili, že slova v bludišti tvoří grafická čísla a lze tak určit čtvrté slovo tajenky. Záchrana miminka i stavba mostu nás bavily a zanechaly v nás stopu. Jakože si na tyto aktivity ještě někdy vzpomeneme :-) Nejvíc jsme si však užívali Jíčinskou část hry. Šifry byly jednoznačně řešitelné, logické a čisté tak, jak to podle nás má být. Bohužel v cíli jsme potkali už jen odcházející Smolaře roku, tým Opravte to, který nám alespoň ukázal zadání posledního úkolu, aby si vyzkoušel, jak rychle přijdeme na princip. Bohužel jsme Smolaře roku nepotěšili a princip odhalili prakticky okamžitě.

Co říct závěrem? Měli jsme možnost projít Svíčky a vyzkoušet všechny šifry. Bohužel některé až po limitu. I tak nás hřeje pocit dobře odvedené práce, kdy jsme se dokázali z předposledního místa vyškrábat na slušné 8. místo. Hra se vám, na rozdíl od nás, opravdu povedla. Díky! :-) Za rok určitě přijdeme zas a doufáme, že konečně dostaneme kousek svíčkové, když se Pralinky můžou pyšně promenádovat v NaPALMně spodkách :-)

PS: příště si nenecháme dovézt Pizzu těsně před hrou, aby se nám na začátku hry neodkrvil mozek… PS2: Gratulujeme všem týmům v cíli a hlavně vítězům. Podali jste úchvatné výkony!

33

Zvednutá rukavice

Vory (org) 5.9.2013 v 22:38

Orgové přidávají svoji videoreportáž :-) http://youtu.be/-BqB61c1rSs

34

Tomáši,...

Síba 5.9.2013 v 01:07

…nesedí to. Kaple Andělíček neleží mimo značené trasy. Kaple Andělíček leží mimo jakékoli trasy! Vyjma trasy Svíček. A právě v tom je trasa Svíček výjimečná.

35

Míla (AS) 4.9.2013 v 21:19

Reportáž je rozepsána, brzy bude dokončena. Já jsem staromódní :-)

36

Hozená rukavice

Honza(Bazinga) 4.9.2013 v 20:32

Nezdá se vám, že poslední dobou je čím dál tím méně reportáží ze šifrovaček? Není to škoda? Že je to dlouhé? Pořád stejné? Nikomu se to nechce číst?

Kráčíme s dobou, co se nevejde do čtyř minut nestojí za pozornost! Krátké, rychlé a o zvířatech! Hlavně teda o kachně :-)

Zhulená videoreportáž je k nalezení na stránkách Bazingy: http://bazinga.sifruje.cz/svicky-2013/

37

Andělíček

Tomáš (OT) 4.9.2013 v 19:02

Pro ty, co nemají mapu KČT a ještě pojmou něco navíc k utrifikačnímu vzrušení u Andělíčka doplňuji.

Andělíček: barokní centrální šestiboká kaple sv. Andělů strážců zv. Andělíček. Byla postavena Františkem Josefem Šlikem na zalesněném návrší (341 m) nad Hlásnou Lhotou. Leží mimo značené trasy.

To poslední sedí do písmene.

38

Kočičky

Síba 4.9.2013 v 17:27

Měly dvojkovku v zadních drápech, mobil na papíře, trojkovku ve velkých skvrnách, semafor ve fousech, řecká písmena v řeckých písmenech, ASCII na známkách, morseovku na hlavě a římská čísla na ocase.

39

kocicky

Vladan 4.9.2013 v 17:09

Aha, on to nebyl kříž, ale telefon, ta římská čísla byla OK :), binárku jsme nenašli, a řečtinu jsem zapomněl zmínit.

40

kočičky

Vladan 4.9.2013 v 15:46

Jaká kódování byla použita? My jsme měli ascii, morse, polský kříž, trojkovou soustavu, semafor, (trošku nám haprovala římská čísla). Vzhledem k tomu, že tajenka měla 9 písmen, tak nám toho ještě asi dost uniklo.

1234567...