Zeď nářků

...567891011...
71

Reportáž

Dero(Přizdisráči) 3.9.2014 v 13:15

Díky za Ondrovu, Míšinu a Martininu reportáž! Protože byly Svíčky mimořádně silným zážitkem, taky jsem něco za Přizdisráče sepsal: http://j.mp/svicky_2014

72

reportáž

Martina(Seš-lost) 3.9.2014 v 11:25

Děkuji za Ondrovu a Míšinu reportáž! A teď něco z opačného konce spektra :-)

http://martina.sifrovacky.cz/…icky2014.htm

73

Body Turniket

Robert(Zvířátka) 3.9.2014 v 11:08

To Yenya: Posílám počty trestných bodů při příchodu na Turniket, jak jsem je spočítal (snad jsem se nespletl):

  1. ROFL 8
  2. Přizdi 8

3 Bazinga 20 4 Trosečníci 20 5 voy-a-ger 20 6 Zvířátka 24 7 NaPALM 28 8 Tykadla 24

Potkali jsme vás něco po 10 v Karlově Huti (my jsme zrovna vyráželi na nápovědu Řepař), tím pádem jste byli časově asi na úrovni Tykadel a bodově by záleželo, jak by jste luštili/volali …

74

KučaCO???

INDÖX 3.9.2014 v 10:31

Prosím opatrně s těma jména :)

75

KI

Aleš (Přizdi) 3.9.2014 v 10:13

Tak mě při čtení Ondrovy reportáže napadlo: „Svíčky: Máš KučaIndex > 150? Tak to ti stačit nebude!“

76

Marwin (t.č. ROFLCOPTER!) 3.9.2014 v 10:09

Nakonec jsem nevydržel a musím taky napsat. Vynechám to, co už bylo řečeno, a omezím se na pár vlastních dojmů.

Hlavní důvod mého příspěvku je jednoznačně ten, abych pochválil šachovou šifru (ETÁŽ), která (resp. její první krok) se řadí tak vysoko na mém pomyslném žebříčku, že neváhám říct, že už jen kvůli ní se vyplatilo na Svíčky jet. Marně vzpomínám, kdy se mi naposledy na šifrovačce něco tak hrozně moc líbilo, napadá mě třeba logik (EŠUS) ze Svíček 2012. (také Svíčky? náhoda?) Je obrovská škoda, že ji nakonec při hře potkaly jen dva týmy.

Dále se mi velmi líbil kalendář, mám většinou rád kalendářové šifry a tahle stála za to. Ještě nějakou dobu budu vzpomínat, jak jsme tak dlouho různě sčítali sto čtyřicet pět sčítanců, než z toho konečně vyšlo kýžených 128 (čti: třista šedesát pět) z nápovědy. Tady ta předstartovní nápověda byla důležitá několikanásobně.

Série „v této šifře/tajence/textu nehledejte…“ byla trochu deprimující, ale při zpětném pohledu vlastně celkem vtipná a povedená.

Samozřejmě škoda, že se hra celkově vyvinula, jak se vyvinula. O tom již bylo řečeno dost, tak jen dodám, že naprosto chápu, proč orgy vůbec nenapadlo, že by tolik týmů mohlo nepochopit číselnou substituci. Na druhou stranu chápu i ty týmy, někdy stačí prostě malá náhoda a je všechno jinak. Jsem moc rád, že nám tentokrát přála.

V neposlední řadě díky ROFLCOPTERům s „pražským“ Ondrou, že mě (nás) vzali do týmu. Startovat jako favorit byl pro mě nezvyklý zážitek. Jak tu už zmínili onu zvláštní synergii, když o tom tak přemýšlím, bylo to, jak kdybychom šli s nějakým komplementárním týmem k nám. Přesně tam, kde mi autorský postup přišel jako totální nesmysl, ho ROFLCOPTEŘi neomylně provedli. A doufám, že i my jsme naopak přispěli tou pověstnou troškou.

Ondrovi Š. pak navíc díky za super reportáž. (vybavilo se mi při ní „Svitavy 1, Koclířov 5“)

Až pofoukám všechny puchýře (poučení: příště před Svíčkami naimpregnovat boty!), začnu se těšit na další hru.

77

Reportáž

Ondra Š(ROFLCOPTER!) 3.9.2014 v 09:17

Reportáž z pohledu ROFLCOPTER!u si můžete přečíst zde:

https://docs.google.com/…EfV9gUA/edit?…

78

Sušenky

Tomáš (OT) 3.9.2014 v 09:15

Na sušenkách jsme přišli bez znalosti substituce. Po vyřešení kóty 599 jsme začali hledat v mapě, kde žádná taková kóta nebyla. Tak jsme si začali hrát s kótami, vrstevnicemi a vzdálenostmi a za chvíli jsme měli základní pravidla převodu. Asi dvě chybějící nedovoditelné transformace jsme doplnili později.

Teprve při přesunu Hrocha napadlo, že by šlo transformaci aplikovat i na příklady z trojky a za pochodu zpětně doluštil Zrcadla.

79

JiříK(Corn Flakes ve slevě) 3.9.2014 v 09:03

Orgové, díky za veškerou píli a námahu, kterou jste měli s přípravou letoších Svíček. I když se nám to letos moc nepovedlo, zůstávají pro mě Svíčky jednou z her, na které se těšívám nejvíc. Z toho, co se mi letos líbilo, vyzdvihuji číselnou substituci linoucí se hrou, nemapu, kalendářovou šifru, vybavenost startu a odvahu zkoušet nové věci. Z toho, co se mi nelíbilo, vyčnívá jedna věc: že přeskočení třetí šifry oproti přeskočení jiné šifry znamenalo nevýhodu, o které neměl dotčený tým tušení. Docela by mě zajímalo, jestli vám to přijde fér a počítali jste s tím, že týmy, které trojku přeskočí, budou za neznalost substituce trestány, dokud se jí nějakým způsobem nedovtípí.

80

Body při příchodu na turniket

Yenya (abpopa) 3.9.2014 v 09:00

Díky za zveřejnění výsledků. Bylo by možné k časům příchodu na turniket ještě doplnit údaj o stavu bodového konta týmu v okamžiku příchodu? Jde to sice vydolovat z informací o nápovědách, ale takto by se neporovnatelné (jen časy) změnilo v aspoň trochu porovnatelné (časy+body).

A teda přiznávám, že by mi to pomohlo udělat si představu o tom, kam bychom asi spadali, pokud bychom stanoviště 10×10 nevzdali s kontem –8 bodů, čili jestli jsme to náhodou nezabalili příliš brzo.

Díky.

...567891011...