Zeď nářků

...2345678
61

Počasí

Pepa 4.8.2015 v 18:29

Všimli jste si jak je teď sucho a parno? To už se šetří osvěžující bouřtičky a ranní mrazejčky na Svíčky.

62

Podobný problém...

Síba 25.7.2015 v 16:15

… je asi způsoben vzájemnou nevraživostí formuláře s některými prohlížeči. Zkuste jiný. Např. s Google Chromem se nekamarádí, s IE či Firefoxem ano. Další nevím.

63

Dero,

JiříK (Corn Flakes) 22.7.2015 v 13:19

ano, stejný.

64

Účet týmu

Dero 22.7.2015 v 11:53

Nedaří se mi přihlásit do účtu týmu. Odešlu formulář a stránka jenom problikne. Přihlašovací údaje mám (snad) správné. Má někdo podobný problém?

65

průchod přes Turniket

Richard (Borci v uvozovkách) 15.7.2015 v 07:57

Tome: „token“ může držet více týmů současně, takže tahle paralela se mi moc nezdá.

Chápu, co touhle změnou chtěl Síba říci, ale mám pocit, že to má různé vedlejší důsledky, o kterých si nejsem jist jestli jsou změnou k lepšímu. Vedle již zmiňovaného scénáře, kdy týmy, které vzaly různý počet nápověd, projdou ve stejný moment je to i nejasná pozice týmů před Turniketem.

Loni každý věděl dopředu jaký je limit a mohl (pokud chtěl) se na to i připravit. Takže třeba vzal nápovědu a současně pracoval na Bezvíčku, aby penalizaci eliminoval. Letos se práce na Bezvíčku před Turniketem může posléze ukázat jako zcela zbytečná.

Na druhou stranu, tým, který je před Turniketem, a který ví, že je na limitu si spíš vezme nápovědu, než tým, který to neví.

66

Richarde...

Síba 14.7.2015 v 16:26

…technická a technická 2 spolu úzce souvisí. Vlak z Pardubic přijíždí 13:08, 13:29 přijíždí právě jen ten náhradní autobus, protože nám vyhlásili výluku, se kterou jsme nepočítali. Pokyny tomu uzpůsobíme, jen se musíme domluvit, jak.

67

průchod přes turniket

Tom 14.7.2015 v 16:04

K uvedené situaci může dojít a dost možná i dojde, až bude tým s nejméně nápovědami procházet turniket.

Tým, který drží token (=má nejnižší počet trestných bodů) a vzetím nápovědy sníží limit pro průchod turniketem, si tu nápovědu stejně chce vzít, nemá-li nasyslené bezvíčkové body. Bez limitu by si nápovědu vzal a pak na turniketu čekal dvě hodiny. S limitem sníží limit, umožní ostatním odejít o dvě hodiny dřív, ale zároveň i on projde turniketem bez čekání – vyjde to tedy nastejno, jen se ušetří dřepění na turniketu (alias luštění bezvíčku).

Tým, který drží token a uvažuje o postupu do finále, je v nevýhodě oproti stavu bez limitu. Bez limitu by měl náskok dvě turniketové hodiny, s limitem nemá žádný. Věděl-li by, že je posledním držitelem tokenu, mohl by si dát šlofíka než někdo další bude mít na postup a jít tak do finále čerstvější. Ale reálně to předpokládám vědět nebude, tedy půjde do finále hned.

Dle mého názoru to úplně „čisté“ není, ale přinese to víc užitku než napáchá škod. Může to spoustě týmů ušetřit čas strávený na turniketu, taktizovat se s tím pořádně nedá. Tedy se mi to pravidlo i docela líbí.

Uvažoval jsem, jestli by nebylo lepší zvyšovat limit průběžně (bod za půlhodiny?) místo nárazově (ihned po průchodu).

68

průchod přes Turniket

Richard (Borci v uvozovkách) 14.7.2015 v 13:12

Z formulace vyplývá, že limit pro projití určuje družstvo, které ještě neprošlo. Jakmile toto družstvo projde, limit se nastaví podle dalšího družstva, které ještě neprošlo, atd. V hypotetické situaci, kdy družstva A, B a C mají po řadě –4, –8 a –12 bodů a dorazí na Turniket společně a za předpokladu, že A je zároveň „minimální“ před Turniketem, A prochází hned. Tím se limit „resetuje“.

Pokud všechny ostatní týmy před Turniketem, nejsou lepší než B, prochází současně i B a pokud nejsou lepší než C, tak i C. Navíc, řešením Bezvíčku nelze limit zvýšit a rozhoduje pouze počet „trestných“ bodů.

Chápu to dobře? Pokud ano, tak to znamená, že nějaký tým před Turniketem, který si zatím nevzal nápovědu, tím, že si ji vezme (a sníží tak limit), může „odblokovat“ jemu neznámý počet týmů, čekajících na Turniketu.

Bude tahle informace – kdo aktuálně drží limit – nějak dostupná ostatním týmům ve hře? Nebo bude záležet čistě na soukromé komunikaci mezi týmy. Nebo to bude tajná informace, kterou týmy mezi sebou nesmí šířit?

69

technická 2

Richard (Borci v uvozovkách) 14.7.2015 v 11:10

Navíc to vypadá, že jízdní řád tvrdí, že v úseku Stará Paka – Liberec bude náhradní autobusová doprava.

70

technická

Richard (Borci v uvozovkách) 14.7.2015 v 11:04
  1. Přihlásit se mohu, ale ke stránce s týmem mě to nepustí a ani v diskusi se v novém příspěvku neobjeví předvyplněné jméno týmu.
  2. Vlak R 1270 z Pardubic má podle jízdního řádu příjezd do Malé Skály ve 13:29. Jak mám tedy rozumět tomu, že hra začne ve 13:15 (podle příjezdu R 1270) a přitom na autobus se nečeká? Pokud to má být podle R 1270 čekal bych začátek tak kolem 14:00.
...2345678