Zeď nářků

...45678910...
61

Petr (Osmá kejkle ...) 29.8.2016 v 13:16

Chtěl bych orgům srdečně poděkovat za vynikající hru (a svíčkovou!). Nejvíce mě nadchla bezvadná aplikace vtipných nápadů do šifer (řízek, počasí, matka, Hitler, láčky) a perfektně krajinově zvolená trasa (podtržená parádním počasím). Též potěšilo (a překvapilo), že nás orgové podcenili a nedostáli jsme svému jménu. ;P

62

RE

Tomáš 29.8.2016 v 13:13

Tonda: Také jsme s „prostředím pro LÁČKY“ hodně zápasili. Nehledali jsme ale akvárko, ale ve smyslu šifry jsme do řešení vložili také písmenko navíc. Nešlo sice o obrácené číslo, ale o římské číslo. Tak jsme podnikli přesun k NÁDRAŽÍ, kteréžto je hezkým prostředím pro Vláčky :-).

Václav: … a co teprve „teplá fronta“ a další perly …

63

Genzer a Suchánek.

Václav (FreezyBee) 29.8.2016 v 12:56

Zdar, ročník mě nadchnul. Tradičně jsme došifrovávali kryptofašistické šachy přes 4 hodiny, místo abychom si po hodině vzali totálku…což nás ve výsledku, stálo příchod do cíle. Ale svítání na turniketu bylo opravdu úžasný a šifra s „brázdou nízkého tlaku“ a „přízemními mrazíky“ byla megavtipná. Rovněž pojmenování rybníku „Genzer“ vedle nedalekého rybníku „Suchánek“ na obdržené mapě mě donutilo se řehtat nahlas a následně hledat na telefonu jestli se tak opravdu jmenuje :))).

64

Cenná zkušenost

Tonda(Vojtici) 29.8.2016 v 12:00

Taky chci poděkovat za skvělou hru. Byl jsem letos na svíčkách poprvé a ještě k tomu s úplně cizím týmem a nemůžu si to vynachválit. Počasí bylo epesní, šifry taktéž, i když podle komentářů to vypadá, že byly o něco lehčí než jindy. Nejvíc mě nadchnul Světláček. Není nad to, když má člověk udájně jednu z nejtěžších šifer hry po pár minutách vyluštěnou a pak déle než půl hodiny bezradně kouká do mapy a hledá, kde je sakra ve Velkém meziříčí akvárium. :D

Každopádně díky moc, a když Síba dá, rád přijedu příští rok znova!

65

OT na první šifře

Robert(Zvířátka) 29.8.2016 v 11:23

Tak na tohle se dá říct snad jen Opravte to! ;-) Eventuálně Vám ještě můžeme půjčit název našeho alter ega týmu na Studnu KOuzelně KOktavé TI (čti pouze velká písmena), ale ten budeme s Želvou bohužel brzy potřebovat (jako každý rok) sami … ;-)))

66

Všechno vidím!

Karel (t.č. MUPY MUP!) 29.8.2016 v 11:21

Sice bych mírně preferoval, když by o mně snily ženy, ale tohle je taky docela dobré :-)

V důsledku dalších povinností jsem se ke hře připojil až o půlnoci na kótě 609, takže můžu hodnotit odtud dál. Na Svíčky rozhodně lehčí ročník, tradičně několik pěkných kousků, tradičně několik zhuleností. Nadchlo počasí a krásné umístění turniketu! A Matka Vysočiny!

Týmový výkon hodnotím taky pozitivně, od té doby, co jsem přišel, jsme vyluštili všechno bez jakýchkoliv nápověd. (Náhoda? Nemyslím si!) Mít na konci trochu víc času (= když bych mohl týmu pomáhat už od startu), tak bychom určo prošli.

Organizátorům tedy vřelé díky a příští rok určitě pojedu zas.

67

Re: Tradicni tema

Martina (Přizdi) 29.8.2016 v 11:05

Co nějaký posvíčkový piknik? Že bychom si třeba zahráli na Špilberku / v Lužánkách Šarády? Nebo v pondělí 5.9. je v Lužánkách volný gril, jestli s tím někdo umíte. Nebo ve čtvrtek 8.9. od 19:00. Ale to bych chtělo případně rychlou akci.

68

Vysvětlení - první šifra

Tomáš (OT) 29.8.2016 v 10:32

Přece jen raději vysvětlím, co předchozí poznámkou Vladan myslel (patří to spíš do komentářů, ale ty zatím nejsou zpřístupněny). Jde o náš mnohahodinový zásek na úvodním stanovišti. Když se poskládají příjmení v týmu Absolutní diference podle křestních jmen členů, vyjde:

Klíč, Man, Želka, … (tady je ten první Hrochův lep – KLÍČ MANŽELKA)

Takže jsme se hodně dlouho snažili aplikovat nějaký manželský klíč na ostatní členy týmu.

Když už jsme nakonec doplnili křestní jména, připustili jsme oslovení paní Hodné jménem „Věro!“, čímž se pro nás stala celkem VěroHodná. A to byla naše poprava, protože vzniklo (opět podle řazení jinak nevyužitých křestních jmen) řešení „POPRAVE“ (to je ten druhý Hrochův lep) a tak jsme se (částečně proti trudomyslnosti) přesunuli na blízký Šibeník. Tou dobou jsme už měli samozřejmě i rozdílové hodnoty mezi křestními jmény. A na papíře jsme tak měli i nehezký shluk COTADXC – holt tam pořád byla ta Věra. Přestože byla Absolutní diference tým absentérů bez morálky, nějak jsme se nemohli překonat a dát její člence tak negativní jméno jako je NELAHODNÁ (zblízka na to rozhodně nevypadala).

69

Díky

Vladan(OT) 29.8.2016 v 09:45

Moc jsme si to užili, když jsme po setmění seděli na druhé šifře, nevěřil jsem, že projdeme turniketem … orgům jsme sedli na lep, kde se dalo … KLIC MANZELKA, POPRAVE (i osoleni tabulky s rizkem a okurkou).

Snad sepíšeme reportáž jak za Opravte to tak i za Nočného Motýl'a.

70

Re: Tradicni tema

Lipča (Spící Volové) 29.8.2016 v 08:55

Jasne, Sibo, sem s ni.

...45678910...