Zeď nářků

1234567...
31

Rysy

Ivo C. 9.9.2017 v 18:49

Ok, však to byla jen otázka. Necítím se povolaný někomu udělovat černé puntíky:) Já bych v podobném případě týmu postup na Rysy vymlouval a raděj si zřejmě vzal nápovědu/řešení, ale jestli se tým shodoval, že to je nehezké, leč orgy zamýšlené řešení, tak ok. K Orodruině – to úpně chápu, tam opravdu bylo víc týmů a zdá se mi to vcelku pochopitelné (přijít na to, taky bych tam šel).

32

Rysy

Vaclav - Aplikovani hrosici 9.9.2017 v 18:15

My jsme temer sli na Rysy s uvahou – pripitek cerveneho a bileho vina = polska vlajka = Rysy. Rekli jsme si, ze je to docela slabe (respektive mozna dve petiny tymu chtely jit, zbytek spis ne), ale kdyz do urcite doby neprijde jiny napad, tak tam jdeme. Nakonec jsme to vyresili autorsky, ale tak za 15 minut bychom tam asi sli i tak. Tohle je riziko minimalistickycj sifer, kde na prvni pohled neni moc co resit – nutne to pak svadi k uvaham, ze je to vlastne takova spise hadanka (coz na sifrovackach obcas byva).

33

ad Rysy

Zuza (CF) 9.9.2017 v 16:51

Díky za poznámku, Ivoši. Opravdu jsme si mysleli, že to není hezká šifra, a doufali jsme, že nám něco uniklo. :)

Reportáže píšu především pro pořadatele a spoluhráče jako výraz vděku, nikoliv jako dokumentární popis naší řešitelské činnosti. Pro projití stanovištěm (ani se mi tomu nechce říkat šifra) jsme udělali maximum. Ohledání předmětu s logem hry „do posledního chlupu“, zkoumání reaktivnosti papíru s logem na tekutinu, zkoumání chuti vína, jediné, co nebylo podle příruček, že jsme tu sklínku nerozflákali. Nebyli jsme jediní, kdo v návaznosti na to převedl svou pozornost k akci přípitku a práci s mapou. Po návratu z Orodruiny jsme sledovali, jak probíhá přípitek s jinými týmy. Ukázalo se, že počet orgovských sklenic s bílým (chápu, bylo krapínek lepší) nerozhoduje, stejně jako množství vína ve sklenici. Jediné, co se stále opakovalo, bylo „na zdraví“ a červená a bílá barva vína. Nemám před sebou mapu, ale švýcarská hora u křížku, myslím, žádná nebyla.

Po hře jsme vyndali sklenici z batohu. Čtyři lidi do ní koukali a nic neviděli. Zadání v tomto případě vznikalo unikátně, určitá náhodnost namalování s náhodnou šmouhou od zbytečku vína v naší sklenici způsobila, že jsme si tu vybrali svoji porci smůly.

Orgstvo náš postup přešlo mlčením, což posiluje moji domněnku, že tu byl záměr milé dramaturgické vsuvky, nikoliv prověrky typu „třináctky na Tmou“. Nemyslím, že měli nějaké zvláštní potěšení, že se šifra chová jinak, než předpokládali. (Des v cíli ověřil, že jsme nebyli na Orodruině jediní.)

Ale jestli je to na černý puntík, tak dík. Za těch jedenáct let konečně první oficiální. A od orga Tmou! :)

34

řešení Rysy

Ivo C. (Albert Stallone) 9.9.2017 v 01:09

Teda nechci, aby to vyznělo nějak drsně konfrontačně, čtu si reportáž CF – to řešení Rysy – to jste opravdu měli pocit, že tohle je vyluštěná šifra? Hele, jako org letošní TMOu narovinu hlásím, že až dojdete na Tmou k poloze následujícího stanoviště podobným způsobem, tak si to rovnou odpískejte, jako v podstatě klasickou haluz a rozhodně to nepovažujte ani za náznak řešení:) A mimochodem, to první řešení – tj. průnik kružnice stopky skleničky s Orodruinou bych jako řešení docela bral, to zase jo. Zhulený krok, ale jen jeden krok. Ale ten řetězec zhulených ťuknutí a pak ničím nepodložených „polských“ úvah – tak si můžete v rámci hry přece zdůvodnit vlastně jakýkoliv postup kamkoliv v přijatelném směru… Jo – já vím, že na Svíčkách jsou řešení někdy překvapivá – ale takto překvapivá (tj. nepotvrzená i po vyřešení šifry) podle mých (možná nepřesných vzpomínek) nebyla nikdy… Ehm, čtu si to po sobě, zní to docela mravokárně, přesto se ptám, jestli jste tomu v danou chvíli fakt věřili? CF je ultra zkušený tým, proto ta, asi dost rýpavá, otázka…

35

A ještě jedna od nás

Zuza (CF) 7.9.2017 v 22:51

Eleganťňí, hlatkí, pitelní a jedenáct dalších jsme ochutnali. Dobře to dopadlo.

https://docs.google.com/…-AcXVKc/edit?…

36

Svíčková u Vodoucha

Robert (Zvířátka) 6.9.2017 v 12:31

Mají, ale jen v denní nabídce do 15:30, třeba nějaká zbude. I když upřímně ji mám poslední dobou až moc často (bohužel s výjimkou cíle Svíček) … ;-)

37

Pražská (po)svíčková

kyBORG Druhý 5.9.2017 v 20:24

Je trochu zklamání, že U Vodoucha nemají svíčkovou… :(

38

Svíčky...

Síba 4.9.2017 v 13:38

…ani příště a asi ani nikdy jindy nebudou na Šumavě.

39

Klobouček

Honza (letos za Alberty) 4.9.2017 v 11:12

Na Svíčky jsem letos spal jen pět hodin a v sobotu ráno jsem si připadal tak vymaštěnej, že jsem se nezvládl stavit do cíle. Nakonec se nedostanu ani na posvíčkovou, tedy píši sem.

Moc se mi to letos líbilo a celou hru jsme se v týmu náramně bavili. Většinu toho napsal Ivoš v reportáži, tak jen přidávám to nejlepší za sebe: Vtipkování na téma pečená Kachna na startu. In vino veritas, sub vino explicatum a následný přesun se sprostonárodními písněmi na rtech. Luštění ve vinici. Hodiny bušení do obtékaných písmen. Maďarský prokurátor Töpönöszváry. Sudoku které jsem prospal a domorodec, který nám ve čtyři ráno na následujícím přesunu radil, kudy jít. Přesun kolem kyjovky a soutěž, který břeh udělá méně chyb. Příprava na lasery na turniketu, která nakonec nebyla potřeba (posouvání hranice postupu do finále je perfektní mechanismus). Morseovková grafika, která jde doluštit jednodušeji, když se nad tím člověk zamyslí. !treforgA

Závěrem přidávám k dobru historku ze soboty: Na svatbě kamarádů jsem byl požádán, jestli bych nějan nezabavil svatebčany, zatímco se budou přeskládávat stoly v sále. Drze jsem tedy vykradl stanoviště Kyborg, rozdal svatebčanům cedulky s národnostmi, povoláními, jmény a příjmení, přidal k nim výpovědi se špetkou výrokové logiky a nechal ženicha, aby identifikoval padoucha, co mu unesl nevěstu. Ohlasy veskrze pozitivní, dokonce i od lidí, které by šifrovačku nedostala ani parní lokomotiva. Smekám před géniem, co to vymyslel a děkuji za vydařený ročník.

Už se ví, kde budou Svíčky příště? Co třeba „na Šumavě“:http://www.horydoly.cz/…v-cesku.html

40

Reportáž

Betty 31.8.2017 v 13:48

Ahoj, děkujem za hru. :) Taky jsem něco sepsala. „https://docs­.google.com/do­cument/d/17zL1en­sRO6putzA1MWy9Q1rleT­bhM8itPbl8S1M7U-E/edit?usp=sha­ring“:https://docs.google.com/…S1M7U-E/edit?…

1234567...