Zeď nářků

1234567...
1

muhehe

Marwin(Freezy Bee) 14.9.2018 v 02:57

… a zároveň i fundraising. Gratuluju! (upřímně)

2

Oběti je třeba přinášet

Síba 14.9.2018 v 01:57

Šifrařská branže potřebuje reklamu jako sůl. Když už to nešlo jinak, byl jsem vyslán do televize, abych se zde věnoval product placementu. Takže čekejte, že na příštích Svíčkách v Aši nebude 35 družstev, ale výrazně vyšší počet. Třeba 36. Všechna traumata ze Zuzina předchozího příspěvku to vyřeší.

3

Na samotě u lesa

Zuza 14.9.2018 v 00:32

Známá věc, že každá křivda bledne nad společným pivkem. Ovšem kde jsou herecké akcie Mupáků, když se nádavkem přihodí takovýto bonus. Síbo, respekt! :)

https://www.ceskatelevize.cz/…22160700104/

4

35x za 15

Zuza (MUPY MUP!) 9.9.2018 v 23:03

Ha! Možná zítra nemusím chodit: 35× za 15 let – co je na tom prosímpěkně pěkného, když to není kurzívou? Opravdu si nedokážu vymyslet důvod, proč naopak pindy o šéfkuchaři kurzívou napsané byly. Nedovzdělanost, kolik týmů aktuálně hraje, jde samozřejmě za námi. Já třeba až do cca 15 hodin žila v přesvědčení, že jich je 37. Člověk aby byl pořád ve střehu… Když už (z mého pohledu nepochopitelného důvodu) došla kurzíva, mohlo tam být 35× 9, napáchalo by to dle mého názoru méně škody.

5

35x za 15

Marwin(Freezy Bee) 9.9.2018 v 00:14

… a tak to je pěkné! Škoda, že se nepřihlásilo aspoň o 1 tým více. Mohli jsme si ušetřit pasování dvojkové soustavy (5 bitů) na každé políčko lékovkové mřížky 3×7. ;)

6

35x za 15

Síba 8.9.2018 v 20:17

Ondra to pochopil správně. A já teda doufám, že jsme to tam správně měli, nějak mi ta navštívenka neulpěla za nehtíkem.

7

15x za 35

Ondra Š. 8.9.2018 v 19:08

15× za 35 let jsme interpretovali jako 35 týmů na 15. ročníku Svíček, což nám chvíli přišlo jako zásadní pozorování, které jsme ovšem pak už nikde nepoužili.

8

Pár reakcí

Marwin(Freezy Bee) 8.9.2018 v 00:55

Bohužel to vypadá, že k reportáži se hned tak nedostanu (pokud vůbec), proto přidávám pár reakcí sem.

Pestrobarevnost bonbónků nás na TANGU určitě zdržela. I když jsme hypotézu „na barvách nezáleží“ měli jako vážného kandidáta, stejně nás to zaměstnalo dost. Beru argument, že to bylo schválně (tj. ten s tím přespolním během), jinak se přidávám k tvrzením, že jednobarevnost by to prostě hodně usnadnila. Počítali jsme s tím, že se barvy použijí někde dál, vlastně mě docela zklamalo, že nepoužily. Naštěstí se s nimi nikde nic moc vážného dělat nedalo, jen chvíli počítání červených a zelených u ODRANCE. Nevím, jestli existoval tým, který měl tyhle dvě barvy nějak nešťastně náhodně rozložené, kdyby ano, bylo by to krutě nefér. Jako org bych do toho rizika určitě nešel, protože šifra, která je nefér jen pro někoho, mi přijde jako ta nejhorší varianta. A to riziko se tady vyloučit nedalo.

Když už ODRANEC, tak tam nás totálně zbrzdil rastr 3×7. Ano, všimli jsme si, že nesedí přesně, a samozřejmě jsme počítali i s variantou, že se lékárnička použít nemá, ale byla to spíš „vedlejší vyšetřovací linie“. Za sebe si dovolím říct, že se mi tento trojan nelíbil. Byl zbytečný a zavádějící, neměl žádnou roli kromě matení. Je to samozřejmě jen názor. V kombinaci s tím, že autorské řešení jsme opustili mj. proto, že jsme ho už určitě a asi i několikrát potkali, je to podle mě hlavní příčina té „překvapivé“ úmrtnosti na „dětské“ šifře. Nu což, aspoň si Freezy Bee vzali taky někdy jednou nějakou nápovědu jako první. :) Mimochodem, když už jsme u trojanů, co přesně mělo znamenat ono „stává se maximálně 15× za 35 let“ na druhé straně šéfkuchařské vizitky?? Pokrácením vznikne 3×7, takže jsme si i na startu úplně zbytečně hráli s krabičkou.

EPILOG byla šifra svinská a brutálně těžká, ale moc pěkná. I nám dělala mezitajenka potíže, netroufal bych si ovšem rozhodně tvrdit, že bez ní bychom na tom byli líp. Její šroubovanost podporovala hypotézu, že se některá písmenka z ní ještě použijí, což odpovídalo i „roznášení informace“. Navíc, jak už tu někdo psal, měli jsme nejdřív jen některé SRABy – ty, kteří nepatřili do vyškrtaných slov. Takových písmenek jsme tam dokonce napočítali přesně 26, což samozřejmě způsobilo jejich „opísmenkování“ abecedou a ono „roznášení informace“ bylo nasnadě. I když jsme pak později tuto slepou větev opustili, pořád jsme se snažili otáčením „roznášet“ nějaká písmenka, nejen příznaky. Škoda. V sešitě mám jednu variantu výsledné mřížky 10×10 (písmenek), kde kdybychom si vyznačili, která písmenka pochází ze SRABů a která ne, vykoukla by z toho výsledná grafika. To jsme bohužel neudělali a od řešení tak zůstali vzdáleni na hony.

Vše výše napsané je myšleno jako (subjektivní) zpětná vazba, naložte s ní dle chuti, přičemž ignorování je jistě přípustný (byť trochu extrémní) způsob „naložení“. ;)

9

Brněnská posvíčková

Síba 6.9.2018 v 14:56

V pondělí 10.9. od 18 h v Bogotě.

10

Dero...

Yenya (Chlýftým j.h.) 5.9.2018 v 21:27

… ještě k té matoucí mezitajence: je teda třeba poctivě přiznat, že znění mezitajenky bylo natolik šroubované, že jsem po většinu doby (když jsem zrovna nespal, sorry týme …) prosazoval, že asi mezitajenka buďto říká ještě něco jiného, anebo že je šroubovaná proto, že se musela napasovat ještě na něco dalšího.

1234567...