Zeď nářků

1234567...
31

Statek

Tom(Seš-lost) 2.9.2018 v 17:15

Vymetl jsem maštal, učesal statistiky, seřadil podle času opuštění turniketu, přerozdělil body. Ještě někdy opravím puntíky běhají po mapě, vypadají nerozhodně, kam mají vyrazit. Minulé ročníky ponechávám historii, nechce se mi v tom teď šťourat, možná o dlouhých zimních večerech. Ještě se to možná změní, až dorazí bezvíček.

32

Správce

Zuzo 30.8.2018 v 17:04

Na statku je teď takový lehký náhled, chystám se to uhladit, až dodají kartu i opozdilci a kovářovy kobyly.

O tom, jak se má počítat neoficiální pořadí, jsme vedli sáhodlouhou debatu. Není nějaké oficiální neoficiální pořadí?

33

Aleši...

Zuza (MUPY MUP!) 30.8.2018 v 11:38

…systém rychlosti, a nikoliv zásluhovosti tu byl asi vždy, nenaříkám, jen jsme si do letošního ročníku neuvědomili, že nejsme na iNule. Naším cílem bylo dosažení občerstvení, takže relativní spokojenost, ale lepší luštitelé svoji bojovnost v mých očích nespravedlivě odnášejí. Inu, Svíčky, „výsledky nejsou“.

Jinak gratuluji všem finalistům, zvláště těm „čistým“ (opět něco, co nechápu), dále vyjadřuji speciální uznání třem hrdinům z poTrati (protože houby, asi) a zdravím Dopijáky – jste prostě lepší! ;)

34

Anakolut

Aleš 30.8.2018 v 09:31

Teď jsem data o „pořadí“ () nahrával já, seřazená podle prostého dojití na stanoviště.

35

Žebř

Aleš 30.8.2018 v 09:30

Protože, jestli si pamatuju, tak to bylo tak, že „se to dopočítá později“. Teď jsem data o „pořadí“ (o kterém jsme se ještě úplně neshodli, jak má být, tj. hlavně jestli tým, co přijde na turniket v šest ráno s 28 body je lepší než tým, co tam dojde za pět dvanáct s 12 body, a oba už do finále nepostoupí).

36

Vlastně...

Zuza (MUPY MUP!) 30.8.2018 v 09:17

…nechápu, proč jsme se zasucha neprotelefonovali na turniket, o půlnoci nezalehli do postele a neužili si krásného 14. místa. Božínku, my jsme ale srabi…

A proč se v roce 2014 příchod na turniket v žebříčku nezohledňoval? (otázka na jeho správce)

37

Pestrá strava

Richard(Borci Na Palmě) 29.8.2018 v 19:22

@Síbo, napíšu to jinak. Když mě do kastlíků nasypeš barvy náhodně tak, že v rámci luštění prvních hub to bude vypadat, že se červené a zelené pilulky dají použít a já budu potřebovat nápovědu, abych se od toho odpoutal, zatímco druhý tým, který bude mít náhodné rozdělení barev jiné a k žádné souhře okolností u nich nedojde a tudíž si ušetří celou tu dobu, kterou by nad tím strávil, kdyby došlo, tak to lze těžko obhájit tím, že se tak prostě bonbónky prodávají.

38

Lékárnička ještě jednou

Tomáš (OT) 29.8.2018 v 17:53

Vladan: Nezveličuji. Jen jsem rád, že už v tom nejsem sám :-).

Pro ostatní: V Jičíně jsem byl zapisovatel průchodu a v cíli jsem neukázal ostatním členům týmu průběžně zapisovaná hesla nutná pro zjištění cílového hesla. Nyní Hroch zase ukryl lékárničku… Na jeho obranu je nutno objektivně podotknout, že občas skutečně pronesl hlášku typu: „Kdyby se snad někdo chtěl tou lékárničkou zabývat, klidně ji vybalím, ale stejně si myslím, že je to k ničemu.“ :-)

39

Lékárnička

Vladan (OT) 29.8.2018 v 17:02

On Tomáš právě po potrestání v Jičíně trochu zveličuje. Lékárnička byla ve vrchní snadno přístupné kapse batohu a několikrát jsem upozorňoval a pořád máme ještě tu lékárničku (a občas jsem ji i vytáh, jen jsme se ji nikdy neobtěžovali analyzovat). Jsem docela rád, že jsme houby vyřešili před tím, než jsme si spojili 3×7 s lékárničkou.

Na startu než jsme začali objednávat jsem se na lékárničku zběžně podíval, uviděl spoustu barviček a říkal si jé, tam bude rozměrů … když jsme odešli z hub, říkal jsem si, jestli tam skrývala nějakou nápovědu.

Škoda, že jsme start vyluštili tak rychle, že nebyl důvod lékárničku zanalyzovat už tam.

Překladatelská šifra se mi líbila asi nejvíc, jen ji luštit ve dvě ráno ve vytrvalém poprchávání bylo nad naše síly. Princip jsme měli se Šmudlou dohromady, ale nedokázali jsme si spojit informace dokud jsme se nevydali na přesun pro totálku (i pak by nám to chvíli zabralo).

40

Pestrá strava

Ondra S.(ROFLCOPTER!) 29.8.2018 v 16:27

Patches: Ne, Patchesi, je sice pravda, že jsem z týmu nejvíc prosazoval myšlenku, že by barvy mohly nést informaci a věnoval tomu víc času než vy ostatní. Zas tak moc, jak naznačuješ ty, jsem tomu nevěřil, ale prostě jsem to jen nechtěl ignorovat a například jsem na rozdíl od tebe nechtěl sníst šifru, aniž bychom si barvy zapsali. Rozhodně to nebylo tak že by si ostatní byli naprosto jistí opakem. Bylo to ve fázi, kdy už jsme krok se změnami číselných hodnot udělali, a dál už jsme se od té chvíle nijak neposunuli a pouze prozkoumávali slepé cesty. Ostatní členové týmu možnou nenáhodnost v potaz brali, alespoň okrajově, byť se jí jistě zabývali méně než já a neprosazovali ji aktivně. To, žes ty sám tvrdil, že se jí nemáme zabývat vůbec, je podle mého názoru spíše špatně než dobře, bez ohledu na to, která z variant se nakonec ukázala jako správná. Je to věc metodiky. Na šifrárnách se často vyskytují podobné situace, v nichž se ignorování zdánlivě náhodné nebo nesouvisející informace nevyplatí, a tam často zase musí zbytek týmu brzdit tebe, když začneš jíst/plopat/roz­bíjet šifru dřív, než zaznamenáme všechno, co by mohlo být důležité.

Nic z toho nemění skutečnost, že tahle věc zatížila náš tým jako celek. To, že daný aspekt vadil především mně, je myslím dost patrné z toho, že se k tomu vyjadřuju především já.

Každopádně myslím, že tahle diskuze už nic moc víc než nějaké veselé historky z natáčení zúčastněným nepřinese, takže bych ji s dovolením buď uzavřel, nebo vrátil do čistě věcné roviny.

1234567...