Zeď nářků

...567891011...
71

Inu tak

Yeti 27.8.2018 v 17:48

Děkuji organizátorům za hru, ze které jsme tedy letos viděli akorát Rozjezd.

Nejvíc se mi líbilo překládání papíru a dotazník. Zejména překládání bych vyzdvihl jako šifru, která na první pohled působí ‚‚si snad dělají prdel‘‘ (a na druhý taky), ale přesto je pěkně luštitelná. V obou šifrách dávaly všechny prvky smysl a potvrzovaly se. Celkový dojem z boje: šifra víceméně rozebraná – neschopnost udělat následující krok [stranou]. Příliš často nejasno, co jsou podstatné prvky, a co nepodstatné.

Ale aspoň konečně zapršelo, na nádraží měli pivo od Clocku a díky katastrofickému minusovému skóre jsme se nemuseli trápit na Turniketu a mohli ráno v klidu odjet domů.

(Yeti, t.č. krátkého doletu)

72

Hrochův batoh

Síba 27.8.2018 v 14:04

A já jsem myslel, že se zahrabáním důležitých věcí do hloubi batohu už jsou Opravte to z Jičína vytrestaní dost.

73

klacek a kvaker

Sváťa 27.8.2018 v 13:58

Koukám, že dotazník byl moc hezký. My tam neopustili prvotní myšlenku, že některá věc se dá popsat všemi přívlastky (kromě toho z falešné odpovědi), zelené/hnědé/čiré sklo nás navedlo a žlutá, tvrdá, hutná, pálivá, měkká a šťavnatá paprika jen utvrdila. Andulka nám hrála všemi barvami a tam jsme taky skončili.

Povodní šifra byla ve verzi, kterou jsme dostali (jen 3 obrázky) troufám si říct dost těžká. V té komplet verzi se princip odhalí líp a to pokolení a pohodlí v tom je pak vidět.

74

Aleš(Chlýftým) 27.8.2018 v 13:44

A ještě bych chtěl říct, že šifra Antoušek se mi nápadem líbila moc (jako jo, vybrat správný obrázek na nápovědu je kumšt a určitě to někomu nesedne, ale to už tak chodí).

A teda, sraby jsme vyluštili o dost později než v devět, nějak se mi to při psaní slinulo.

75

Pakl věcí

Síba 27.8.2018 v 12:48

Pokud vůbec někdo dojde do cíle Tmou, neočekávám, že se mu bude chtít celou dobu nosit s sebou pakl k sobě patřících věcí. Pakl věcí se momentálně nachází v Jičíně, pokusíme se zajistit jeho přesun do Brna do konce tohoto týdne. Ten příští by pak třeba mohla být nějaká Posvíčková.

76

Ztráty a nálezy

Honza(Bazinga) 27.8.2018 v 12:31

…pakl patrně k sobě patřících věcí, z nichž některé jsou nadepsané Jan Klusáček bude zřejmě můj. Mohu vyzvednout takřka kdekoli po Brně, možná na iNule a určitě v cíli Tmou, pokud tam teda vůbec někdo dojde. Díky!

77

Ferne Sterne

Sváťa 27.8.2018 v 11:46

Nám to letos fakt nesedlo. Věřím, že můj názor je subjektivní a nijak neubírá na mém obdivu organizátorům vymyslet a uspořádat šifrovačku, ale u nás se celou noc jen diskutovalo o tom, jestli toto skutečně bez výhrad prošlo testem.

Po vtipné startovní aktivitě to už šlo víceméně z kopce. Mišmaš svátků a televizních pořadů šel ještě rychle (co byl ten krpál máme za sebou a můžeme se jen živit?? den daňové svobody??). Pak lehké rozčarování z kopírky hub loňského Matrixu okořeněné trojanem v podobě rastru 3×7.

Kolečko se zkratkami se líbilo, ale když jsme už hodinu měli většinu písmen a pořadí čtení z toho ne a ne pochopit, tak jsme Kotrč nakonec haluzili čtením proti směru na tom kolečku a vhodným vynecháním.

Obrázky, z nichž jasný byl jen Balt, týmové hlasování u paní proběhlo: 2×pohoda, 1×čtení, 1×Ikea a rodina byla prostě jen rodina (teoreticky parta vzhledem k blízkému Partyzánu). Padl nápad na povodí, ale ze šifry jsme ho nikdo neviděli a na Strážný šli jen proto, že ty hranice vypadaly podobně jako ty čáry u něj.

Na dotazník jsem zvědavý doteď, protože po SKLO a PAPRIKA, které jsme viděli hned a ANDULKA, které jsme ještě byli ochotní akceptovat, jsme za další hodinu nepřišli na nic. ---SRU– jsme byli vzhledem k zimě a půlnoční rezignovanosti ochotní akceptovat jako sruby a vyrazili na zbytečný tříhodinový roadtrip. Pralinka byla druhá volba, protože to je něco S RUmem :), je to hezky na osm, ale hlavně už cestou na vlak, protože chčije a nemá talent.

S plachtou s písmeny jsme se ještě chtěli poprat, ale když jsme v touze získat nápovědu, získali v 5:17 totálku, shodli jsme se, že letos nám asi není přáno mít radost z luštění a kapitulovali.

78

Díky

Aleš(Chlýftým) 27.8.2018 v 11:38

Děkujeme! Hra nás stihla v dobré formě i náladě a tak jsme si luštění užili až do nedělního poledne.

Líbilo se mi použití krabičky skrz hru, ač na poslední šifře, kam jsme došli, bychom ocenili výraznější hinty na její použití (ale taky jsme tam měli asi čtvrt hodiny času). Gratulujeme týmům, které vyluštily skládání papíru bez nápovědy (a bez skládání tuplem), my jsme si pěkně zašli pro náhradní zadání, které nás moc nepotěšilo, protože jsme pořád měli trochu nejasno v tom, co vlastně popisuje (a myšlenka na použití papíru v nás už tou dobou dokrystalizovávala také). Naštěstí nás déšť stihl až na zastávce v Černovíru a na turniketu. Tou dobou nám to drhlo nejvíc, začali jsme být unavení a nakonec jsme se pořádně probrali až okolo deváté v kavárně po vyluštění srabů. Pak už nám moc času nezůstávalo, ale zaradovali jsme se, když jsme dohnali vedoucí ROFLCOPTER ve Wolkerově údolí. Ale to jsme ještě vůbec nevěděli, že vedou, protože jsme někde minuli Aplikovaný voy-a-ger i Přizdisráče, což jsme zjistili až v cíli. Mysleli jsme, že už jsou v cíli, a zatím Svíčky navázaly na tradici jarních her.

79

Tíman(Moscow Trust) 27.8.2018 v 11:05

Díky za hru, užili jsme si ji důkladně :-) Nejvíc se mi líbil nápad s povodími. Měl bych ale jednu významnou reklamaci k výsledkům, absolvovali jsme spoustu telefonátů s orgy a výšlapů na zajímavé kóty, abychom se probojovali na turniket, což se nám nakonec asi dvacet minut před koncem hry podařilo, přesto ale ve výsledcích nejsme :-)

80

Opravte Tykadla

Tomáš 27.8.2018 v 10:27

Ahoj! Na Svíčkách Se můžeme spolehnout na jednu jistotu: hráče prostě nešetří. A taky je vidět energie organizátorů při přípravě. Výsledná krmě je chutná, i když může mít nahořklou příchuť. Za nás je tou hořkou příchutí použití lékárničky. Teď už víme, že má být po ruce a nevybalovat ji ze dna Hrochova batohu prakticky až na Turniketu (stálo nás to dvě totálky). Jinak jsme byli se šiframi spokojeni. Líbil se nám start na hradě, houbová atmosféra i trojúhelníky. Asi bychom přišli na chuť i překládací mřížce, ale ne za deště uprostřed lesa. Tradičně kvalitní byl výběr neokoukané trasy, i když noční dohledávka suchopádu v dešti byla na hraně bezpečnosti. Ani letos Svíčky neslevily ze své neotřelé drsnosti. Za to jim patří dík. A gratulace všem, co prošli do finále a nejvíc těm, co do skončili těsně před cílem.

...567891011...