Zeď nářků

...2345678...
41

Další šifru někdo vyzvedl

Míla 1.9.2020 v 11:14

Myslím, že jsem v prostoru cíle zahlédl větší papír s křížky a písmeny a že mi o jeho vyzvednutí Ondra Š. říkal.

42

Ivo...

Síba 31.8.2020 v 22:28

…ano, máš pravdu. Ve specifickém hudebním pojetí tato paralela může dávat smysl.

43

Vladan OTNM 31.8.2020 v 22:23

Měl jsem pocit, že MUPY MUP! a ABPOPA byly v navozovacích otázkách před hrou, ale vytištěné je nemám.

44

Yenyo...

Síba 31.8.2020 v 22:14

…kryptické tajenky nemohou pro nikoho znamenat, že luští dead, protože ho nikdy nepodáváme formou prozrazení tajenky.

Levostranné nuly, pravostranné nuly stejně jako část nul tak a část nul onak jsou zcela libovolně zaměnitelné a zcela ekvivalentně zbytečné. Nepatří tam ani jedny.

Nádrž na Sukově byla dobudována v roce 1988 v rámci československé potravinové soběstačnosti. Čerpala se do ní voda z Labe, ktará pak samospádem zavlažovala okolní sady. Tyto sady pak soběstačně produkovaly velice drahé ovoce. Po umožnění dovozu byla v roce 1991 odstavena z provozu, neboť nebyli zákazníci, ochotní vyvažovat jablíčka zlatem. Od té doby slouží jako olbřímí pomník lidské blbosti. S vedením státu, které máme, se dá očekávat, že se brzy znovu napustí a jablíčka budeme vyvažovat zlatem nanovo.

45

Petře...

Síba 31.8.2020 v 21:55

…před Navíc ty chemické prvky taky tím začátkem i končily. Vytěsněný způsob čtení vznikl až jako reakce na Navíc.

Nejste jediní, kdo dokázal vyřešit kánon bez kánonu. Klobouček.

Cedule byly označeny zákazem Svíček proto, že kromě názvů kamenů obsahují i nějaké obrázky, slovní popis, místo a souřadnice výskytu a bůhvíco ještě. Je potřeba pracovat jen s názvy a ty jsou i na kamenech samotných. A tam, kde byly upadlé, jsme je doplnili.

46

Vladane...

Síba 31.8.2020 v 21:42

…MIRU MIR a AURORA byly až o šifru dál. Cestujete v čase?

47

Ondro...

Síba 31.8.2020 v 21:38

…Rozjezd měl 6 z 12 přesunů takových, že bych je já označil za terénní. U stanovišť je to o něco méně. Jinak je to ale anomálie, která anomálií spíše zůstane. Ono se to totiž obráceně lépe chystá. Nevyplývalo to ani tak z krás Kutné Hory, to nám spíš jen potvrdilo, že se to protentokrát bude líbit. Vyplývalo to prostě z polohy nádraží, polohy klubovny a polohy nejhezčího terénu, které okolí Kutné Hory nabízí.

48

Dero...

Síba 31.8.2020 v 21:27

…aby tajenka Různosti měla 38 písmen, nutné není. Asi by mohla mít i 30 písmen. O moc méně ne. Pokud nechceme, aby se ze šifry vytrácely pravidelnosti a zákonitosti, které umožňují šifru analyticky řešit, a zároveň nechceme, aby v ní vznikaly pravidelnosti falešné a trojské, pak binární princip a reálná topologie ulic v podstatě neumožňují, aby byla tajenka kratší. Já to asi ještě vysvětlím názorněji, ale to bude na dlouho, tak to zatím přeskočím. Kdyžtak mi to připomeňte, já se k tomu časem vrátím.

Aby byl prolog důležitý k čemukoli, nutné taky není. K ignorování camfrňousku Lučanské ulice by mělo stačit zadání samotné.

Veškerá nepoužitá data v Tramtárii jsou jen výplň.

„Kde by spálená přeřízla spáleného“ zní jako postupná nápověda, protože to je postupná nápověda.

Ozdobný font je použitý proto, že jeho naprostá nesouměrnost z něho přímo křičí. Patková písma se celkem normálně používají a na jejich použití není nic pozoruhodného. No a v neposlední řadě nesouměrnost, která se od souměrnosti liší jenom camfrňouskem na okraji znaku, by prostě byla uživatelsky hnusná, neboť by se s těmi znaky mnohem hůře pracovalo.

49

Citadela

Vladan OT 31.8.2020 v 21:25

Tak už mne nemrzí, že jsme ty trojkové a pětkové úseky objevili, mysleli jsme si, že jsme udělali spousty práce zbytečně, koukám, že byla potřeba, jen jsme měli dokontrolovat, že ten prostředek nesedí … a skrývá tajenku … no ale když Tomáš od Husova sboru navazující šifru přinesl, nebyl důvod pokračovat v luštění … až teď zjišťujeme, že jsme nedoluštili …

50

Boj za práva závěrečných pomlk

Ivo C. 31.8.2020 v 21:17

„Končí zvuk, končí záznam.“ Přesto jako muzikant zapíšu (někdy) do not závěrečnou pomlku. Jen muzikantova poznámka:) Ne všechno kolem nás jsou ploty.

Ale je to z mé strany nevinná poznámka, Citadela je dle mého hodně dobrá šifra tak jak je. Přestože jsme ji nevyluštili bez nápovědy.

...2345678...