Zeď nářků

1234
11

Brněnská posvíčková

Petr (Dopijem a pudem...) 29.8.2022 v 16:46

Zítra určitě nepřijdu, ve středu to tak kategoricky nevidím.

12

Patches (Žádný hroty!) 29.8.2022 v 16:26

Se zítřkem to moc nevidím, ale pozítří by šlo. A případný čtvrtek by byl ještě lepší :)

13

Index 29.8.2022 v 16:17

@Síba: Zítra nepřijdu určitě, pozítří spíš taky ne :)

14

Brněnská posvíčková

Síba 29.8.2022 v 16:05

Zítra (30.8.), nebo pozítří (31.8.)?

15

Re: Reportáž Dopijem

Tomáš (OT) 29.8.2022 v 12:26

Moc hezká reportáž :-).

Předpokládám, že nemá smysl „řešit“ křoviny, aby mi snad neunikla nějaká skutečně podstatná informace…

16

Reportáž

Petr (Dopijem a pudem...) 29.8.2022 v 10:23

Díky moc za hru, prodebatovali jsme to s orgy v cíli a v hospodě, takže reportáž už nemusí být příliš faktická. Tady je: https://docs.google.com/…zUNb-xI/edit?…

17

Zeď chvály

Dero (Přizdisráči) 29.8.2022 v 10:20

Moc díky za letošní Svíčky!

Jak jsme procházeli hrou, říkali jsme si v týmu „tyjo, zatím je to fakt pěkný, žádná zabijácká podivnost“… postupem času čím dál překvapenějším tónem, protože o Svíčkách víme, že sice tradičně k hráčům natahuje ruku, ale že ta ruka umí pohladit i uštědřit facku. A že tým nikdy neví, co z toho přijde.

Ve výsledku mě to letos ohromně bavilo. Odnáším si ze hry pocit, že jsme si skvěle zaluštili. Šifry mi skoro bez výjimek přišly čisté, nápadité, vtipné.

Zejména se mi takto zpětně líbí grafické Stanovy, křoví, KNP, turniketový utopenec a taky krychloid ze šesti papírů (ačkoli tam jsem spíš pozoroval manuálně zručnější zbytek týmu).

Zároveň jsme si i dobře zazávodili. Za to díky Chlýftýmu! Sice jsme se moc vzájemně nepředbíhali – nejdřív vedli kus hry oni, pak kus hry my, pak až do cíle oni – ale byli jsme neustále kousek od sebe. Nakonec nás porazili o deset minut… Gratulace, příště vám to vrátíme! ;)

Bylo to parádní, orgové, moc díky za krmi intelektuální i za svíčkovou v cíli.

18

Poděkování

Petr (Osmá kejkle ...) 29.8.2022 v 09:55

Děkuji za povedeneou šifrovačku, letos jsem si ji užil se vším všudy – od pestrého počasí (včetně kumulonimbů, duh a blesčíků), přes krásný a „pestrý“ terén (ale ještě průchozí bez nutnosti „pomůcek“), faunu (barevní „lentilkoví“ pavouci), ale hlavně zajímavé a řešitelné šifry (bez potřeby nápověd). Hru jsme měli pěkně rozjetou, zastavila nás až předposlední šifra při svítání. A díky naší nedůslednosti bohužel definitivně (i když jsme už koukali na Svatoplukův „…LUK“. ;) Díky moc za letošní velmi vydařený ročník!

19

Co tak říct...

petržel (Dopijem a pudem...) 28.8.2022 v 22:12

Svíčky jsou pro mě dlouhodobě taková má guilty pleasure… Nesnáším jejich počasí, nesnáším jejich přesuny, nesnáším jejich překombinovaný šifry, nesnáším… No a to je právě to… Dál pokračovat nemůžu.. a proto se vždycky rád vrátím… A letošek mi zase řekl proč… Líbí se mi šifry bez tajenky… Líbí se mi návrat tam, kde jsem kdysi testoval… Líbí se mi ta hromada dětí, od kterých si jedu odpočinout… A letošní ročník se mi líbil moc… Takže (asi, asi) dík.. Bylo to skvělý… A dětem, z nichž už jich spousta dětma není, se omlouvám, že jsem nedodržel slib, že na turniketu se kouzelník vrátí… Vynahradím jim to za rok…

20

Díky

Ivo C. (Přizdisráči) 28.8.2022 v 20:38

Z čelných pozic může mít člověk zkreslenou představu, ale podle mě to byl super ročník. Spousta nápaditých šifer, zejména pochopení, proč „kuba, nutela a pivo“ bylo euforické, pěkná trasa, počasí tak akorát na poškádlení nervů. Stejně jako Tomáš za divnou, překombinovanou a nepříliš elegantní považuji jen předposlední šifru kostku – resp. její poslední substituční krok… A mít na noční šifrovačce připomínku k jednomu kroku jediné šifry = za mě opravdu skvělá šifrovačka…

1234